Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A RAFFAELLÓK 4.

2016.11.27

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

A RAFFAELLÓK
RAFFAELLO 15.

Hozzávalók:
40 dkg tejpor (fele sovány, fele zsíros), 1 kocka Ráma, 20 dkg kókuszreszelék, 35 dkg cukor, 1,5 dl víz, 40-60 szem mandula +kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítése:
A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Rámát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a masszát) Közben a mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük, száradni hagyjuk. A kihűlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe beleteszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.

Elkészítés után kis időre újra hűtőbe tesszük.

RAFFAELLO CUKORBETEGEK RÉSZÉRE
Hozzávalók:
0,5 liter víz, 12 dkg étkezési keményítő, 20 dkg gyümölcscukor, 20 dkg margarin, 20 dkg rizsliszt, 10 dkg őrölt kókuszliszt és, 10 dkg mogyoró

Elkészítése:
A 0,5 liter vizet és a 20 dkg gyümölcscukrot felfőzzük. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a margarint, simára keverjük a masszát. Visszahelyezzük a tűzre, állandó kevergetés közben lassan hozzáadjuk a rizslisztet. Simára keverjük. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a darált kókuszlisztet. Ha kéz-melegre hűl a massza, golyókat formálunk, és kókuszreszelékben megforgatjuk.
Minden golyóba egy szem mogyorót szúrunk.

RAFFAELLO EGYSZERŰEN
Hozzávalók:
50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 5 csomag vaníliás cukor, 25 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez:
5 dkg mandula vagy mogyoró
A hempergetéshez:
5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd egy órára betesszük a hűtőbe pihenni. Ezután kis golyócskákat formálunk belőle, a közepébe mandulát vagy mogyorót teszünk.
Végül megforgatjuk a kókuszreszelékben.

RAFFAELLO GOLYÓK 01.
Hozzávalók:
2 dl víz, 40 dkg cukor, 25 dkg margarin, 4 csomag (9 dkg) tejport, 30 dkg kókuszreszelék, mogyoró vagy mandula

Elkészítése:
A vizet a cukorral össze kell főzni, majd tűzről levéve a margarint, a tejport és a kókuszreszeléket belekavarni. Picit hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, formázhatjuk, közepébe mogyoró vagy mandula darabokat nyomhatunk.
Kókuszba forgatjuk.

RAFFAELLO GOLYÓK 02.
Hozzávalók:
25 dkg margarin, 20 dkg kókuszreszelék, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 1,5 dl víz, 30 dkg tejpor

Elkészítése:
A vizet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint. Addig melegítjük tovább, amíg elolvadnak benne a hozzávalók. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejport és a kókuszreszeléket.
Ha kihűlt, hűtőbe tesszük és 4, 5 órát hűtjük. Majd golyókat formázunk belőle, és a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.

Forrás:
ÉDESSÉGEK - SÜTEMÉNYEK - A RAFFAELLÓK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.