Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A RAFFAELLÓK 5.

2016.12.14

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

A RAFFAELLÓK
RAFFAELLO KOCKA

Hozzávalók: - A tésztához: 6 tojás fehérje, 30 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 10 dkg rétesliszt
A krémhez:
6 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás puding, 5 dl tej, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, kókuszreszelék
A tetejére:
mogyoró vagy mazsola

Elkészítése:
A 6 tojás fehérjét 30 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg réteslisztet. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, sütőben szárítjuk. A krémhez 6 tojás sárgáját 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás pudinggal és 5 dl tejjel kikeverünk, krémmé főzzük. Miután kihűlt, hozzáadunk 20 dkg margarin és 10 dkg porcukorral kikeverve. Ezt a krémet rákenjük a tésztára. Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és bekockázzuk.
Egy, egy szem mogyoróval vagy mazsolával díszítjük a kockákat.

RAFFAELLO MÁSKÉNT
Hozzávalók:
25 dkg cukor, kb. 30 dkg kókuszreszelék, 25 dkg margarin, 25 dkg sovány tejpor, 1 csomag vaníliás cukor, mandula vagy mogyoró, vagy barackmag

Elkészítés:
2 dl vízben 25 dkg cukrot szirupnak felfőzünk. Langyos állapotban 25 dkg kókuszreszeléket, 25 dkg margarint, 25 dkg sovány tejport és 1 csomag vaníliás cukrot elkeverünk. 4 óra hosszára hűtőbe tesszük.
Mikor kivesszük, kis golyókat gurgatunk, közepébe mandulát, mogyorót vagy barackmagot tehetünk, és kókuszreszelékben meghempergetjük.

RAFFAELLO PALACSINTA
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 dkg vaj vagy margarin, 3,5 dl zsírszegény tej, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 20 dkg liszt, 3 kivi, 1 papaya, 1 citrom leve, 20 dkg Raffaello, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál porcukor

Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a tejet, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a zsiradékot és az átszitált lisztet, elkeverjük, és hidegre tesszük. Meghámozzuk a kivit és a papayát, a papayát ki is magozzuk. Mindkettőt felszeleteljük és meglocsoljuk citromlével. A Raffaello, golyókat villával kisebb darabokra törjük. Tepsiben felmelegítjük az olajat, és 4 palacsintát sütünk benne. A tésztákat megkenjük a Raffaello, krémmel, és elosztjuk rajta a gyümölcsöket. Összehajtjuk őket, és tűzálló tálba tesszük.
160 fokra előmelegített sütőben (gázsütő: 1 fokozat) 5 percig sütjük, majd megszórjuk porcukorral.

RAFFAELLO RUDAK
Hozzávalók:
30 dkg cukor, 1/2 kocka margarin, 50 dkg háztartási keksz, 10 dkg pörkölt földi mogyoró (nem sós), 1 dl tej, 20 dkg tejpor, 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
Két dl vizet felforralunk 30 dkg cukorral. Levesszük a tűzről, és belekeverünk a margarin felét, fél kg darált háztartási kekszet, 10 dkg pörkölt, darált (nem sózott) földimogyorót. Ezt a masszát egy közepes nagyságú olajozott tepsibe simítjuk. 1 dl tejet felfőzünk 15 dkg cukorral. Amikor a cukor elolvadt, hozzáadjuk a maradék margarint, 20 dkg tejport, 10 dkg kókuszreszeléket. Az előző masszára simítjuk.
A tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel.

 

Forrás:
ÉDESSÉGEK - SÜTEMÉNYEK - A RAFFAELLÓK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.