Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - ÉDESSÉGEK HÁZILAG - CSÓKOK ÉS PUSZEDLIK

2016.02.14

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

ALMÁS CSÓK
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
40 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy főzőmargarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1,5 kg alma, 1/2 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 /2 citrom leve, 1 /2 teáskanál őrölt fahéj csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez zsiradék a szóráshoz porcukor

Elkészítése:
A vajat vagy a főzőmargarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a vajas (vagy margarinos) krémbe keverjük, és simára eldolgozzuk.
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük. Meghámozzuk, majd lehetőleg egyforma, apró darabokra vágjuk. és citromlével meglocsoljuk, hogy meg ne barnuljanak. Végül a gyümölcsdarabokat a tésztába keverjük, és őrölt fahéjjal ízesítjük.
Margarinnal vagy más zsiradékkal kikenünk egy sütőlemezt, és az almás tésztából vízbe mártott kanállal kisebb halmokat rakunk rá
A tésztát előmelegített sütőben (villanytűzhelynél 200 fokon, gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

AMARCOS
Hozzávalók:
50 dkg őrölt mandula, 23 dkg porcukor, 3 tojás, 1 citrom és 1 narancs reszelt héja, 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:
A mandulát keverjük össze a porcukorral, majd apránként a felvert tojásokkal. Adjuk hozzá a reszelt narancs- és citromhéjat és a fahéj felét. A masszából olajjal kikent sütőlemezre kávéskanállal rakjunk kis halmokat, és előmelegített sütőben süssük 20-25 percig őket. Még melegen szórjuk meg a maradék fahéjjal. Hagyjuk a puszedliket a sütőlapon kihűlni.

AUSZTRÁL GYÜMÖLCSÖS HABCSÓKTORTA
Az alábbi borzasztó egyszerű recept Ausztráliából származik, ott igen kedvelt csemegének számít.
Bármilyen idénygyümölcsből készíthetjük, most pl. sárga, kajszi, vagy őszibarackkal esetleg feketeszederrel.
Az alapja habcsók.
Elkészítése:
Ahány tojásfehérje, annyiszor 7 dkg cukor. Ezt kemény habbá verem. Egy tortasütőt kibélelek sütőpapírral, és ebbe öntöm bele a felvert tojáshabot. Nagyon lassú tűznél inkább csak szárítom, mint sütöm.
Amikor kész (kicsit pirosas a teteje) kiveszem a sütőformáról, óvatosan lehúzom a széléről a papírt, és süteményes tálra teszem.
Picit behorpad a közepe, de ez nem baj. 2-3 dl tejszínt nagyon kemény habbá verek (esetleg habfixáló segítségével) és egyenletesen rákenem a habcsók-tortára.
Ezután már csak gyümölcsdarabokat (lehet vegyesen is) helyezek rá, és készen is van.

BABACSÓK
Elkészítése:
12 dkg porcukrot 1/2 cs. Váncza vanillincukorral és 3 tojás sárgájával habosra keverünk, azután 20 dkg vajat adva hozzá, az egészet deszkán, 35 dkg liszttel kevert 1 cs. V.-sütőporral, késsel jól eldolgozzuk. A tésztából kis dió nagyságú golyócskákat gömbölyítünk. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk a gyengén ujjunk között meglapított golyócskákat, melyek mélyedésébe kis ízzel, 1-1 szem kimagozott cseresznye, vagy meggybefőttet helyezünk. Közepes tűznél sütjük. Kiadós, kedvelt, mutatós sütemény.

BALATONI CSÓK
Elkészítése:
25 dkg cukrot, 1 cs. V vanillincukorral, 4 egész tojással és 8 dkg őrölt mogyoróval erősen, félóráig keverünk, azután 30 dkg liszttel kevert 1/2 cs. V.-sütőport keverünk hozzá. Diónyi halmokat formálunk, és őrölt mogyoróval megszórva, vajazott tepsiben, forró sütőben sütjük.

BARNA CSÓK
Hozzávalók:
5 db tojásfehérje, 50 dkg cukor, 50 dkg mandula, 1 késh fahéj, 2 dkg csokoládé

Elkészítése:
Öt tojás keményre vert habjához veszünk 50 dkg cukrot, 50 dkg hámozatlan darált mandulát, törött fahéjat, 2 dkg reszelt csokoládét, ezt kikent tepsiben apró halmok alakjában kisütjük.

BÓBITÁS CSÓK 01.
Hozzávalók:
sok-sok tojásfehérje. 1 tojásfehérjéhez 7 dkg porcukor és 4 dkg dió

Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött felverjük, majd a gőzről levéve tovább verjük. Belekeverjük a durvára vágott diót.
Amikor a hab már nagyon kemény, tortadíszítővel különféle formákat lehet belőle készíteni.
Én arra gondoltam, hogy a tetejére aszalt gyümölcsből (banánból, almából, sárgabarackból) díszítésként különféle bóbitát lehet rakni, és együtt megsütni. Nem hiszem, hogy az a gyenge hő, ami a habcsók sütéséhez kell, tönkretenné az aszalt gyümölcsöket.
Előmelegített - de nagyon langyos - sütőben csak szikkasztani szabad!

BÓBITÁS CSÓK 02.
Elkészítése:
2 egész tojást 12 dkg porcukorral és 1/2 csomag Váncza - vanillincukorral habosra kikeverjük, azután 14 dkg sima lisztet és 1/2 csomag Váncza-sütőport keverünk 10 percig hozzá. A tésztából kis csókokat rakunk vajazott tepsibe és sütés előtt 3-4 órára (esetleg egy éjszakára) pihenni félretesszük.
Közepes tűznél sütjük.

BURGONYACSÓK
Hozzávalók:
80 dkg burgonya, só 3 tojássárgája 5 dkg vaj, a tepsi kikenéséhez: zsír, a tetejére: 2 tojás

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Megsózzuk, a tojások sárgájával meg a vajjal habosra keverjük. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük, majd a burgonyamasszából egy nagy, kizsírozott tepsire kis halmokat, azaz "csókokat" nyomunk. Tetejüket simára felvert tojással óvatosan megkenjük, és forró sütőbe tolva (kb. 200 C) aranysárgára sütjük
Elkészítési idő: 1 óra.

CUKORMÁZBA MÁRTOTT MÉZESCSÓK
Elkészítése:
30 dkg lisztet összekeverünk 15 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával, ízlés szerint törött fahéjjal és szegfűszeggel, 1 késhegynyi szódabikarbónával és annyi mézzel (kb. 1-1,5 dl), hogy se kemény, se lágy tészta ne legyen belőle. Kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk ki, és pogácsaszaggatóval kerek csókokat szaggatva belőle, kikent tepsiben megsütjük. ha kihűlt, bevonjuk vagy megöntözzük cukormázzal.

CSIPKÉS HABCSÓK
Hozzávalók
kb. 80 darab habcsókhoz: 4 tojásfehérje, 25 dkg barna cukor, 30 dkg dió, 6 evőkanál csipkebogyólekvár, vagy helyette csipkehús mézzel keverve

Elkészítése:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, szórjuk bele apránként a barnacukrot. Vágjuk apróra a diót, és 25 dekányit tegyünk bele a felvert habba. Három evőkanál csipkelekvárt keverjünk óvatosan a masszához. Töltsük az egészet habnyomó zsákba, és formázzunk kicsi, kerek tallérokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg a tallérok tetejét a maradék diódarabkákkal. Előmelegített sütőben, 160 fokon huszonöt-harminc percig szárítsuk. Miután kihűltek a habcsókok, ragasszunk össze kettőt-kettőt a maradék csipkelekvárral.

CSOKI-CSÓK
Hozzávalók
kb. 55 db-hoz: 21 dkg sötét bevonó csokoládé, 14 dkg vaj, 21 dkg porcukor, 28 dkg őrölt mogyoró A díszítéshez:
kb. 55 szem tisztított mogyoró, porcukor

Elkészítése:
- A csokoládét lereszeljük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mogyorót és a csokoládét, és az egészet gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
- 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) felmelegítjük a sütőt.
- A tésztából nedves, hideg kézzel 2-3 cm-es golyókat formázunk és mindegyikbe egy-egy szem mogyorót nyomunk.
- A golyókat sütőpapírral bélelt lemezre rakva 15-20 percig sütjük a sütőben. A kihűlt csókokat meghintjük porcukorral
Ötlet: Tartsunk a golyók fölé keskeny csíkokra vágott papírt, és szórjuk rá a porcukrot.

HAJDINÁS, ALMÁS CSÓK
Hozzávalók:
1 csésze hajdinaliszt, 1 csésze sütőliszt, 3 ek kukoricaolaj, 1/4 teáskanálnyi tengeri só, 1 tojás, 1 maréknyi mazsola, őrölt fahéj. A hozzávalókat jól keverjük össze. Merjünk evőkanálnyi adagokat bő, forró olajba, és süssük szép pirosra.

CSOKOLÁDÉCSÓK 01.
Hozzávalók:
3 db tojásfehérje, 12.5 dkg cukor, 1/4 citrom leve, 12.5 dkg mogyoró, 4 dkg csokoládé

Elkészítése:
Három tojásfehérjét a cukorral, kevés citromlével habosra verünk. Forró vízbe állítjuk, és folytonos keverés közt pár percig langyosítjuk. A gőzből kivéve a mogyorót és a 4 dkg puhított csokoládét beletesszük.
Tovább úgy járunk el vele, mint a habcsókkal.

CSOKOLÁDÉCSÓK 02.
Hozzávalók:
3 db tojásfehérje, 25 dkg vaníliás cukor, 21 dkg csokoládé, 21 dkg mandula

Elkészítése:
3 tojás keményre vert habjához, kanalanként 21 dkg vaníliás cukrot teszünk, 21 dkg puhított csokoládét, 21 dkg héjazott darált mandulát.
Tovább úgy járunk el, mint a habcsóknál.

CSOKOLÁDÉS CSÓK
Elkészítése:
30 dkg porcukrot 5 tojás fehérjével, 1 ek finomra reszelt főzőcsokoládéval, 1/2 cs. Váncza-vanilincukorral és 1/2 citrom levével, szilárdan megálló keménységűre keverünk, kb. félóráig. Kávéskanállal vajazott sütőlemezre vagy tepsibe kis, szilvanagyságú halmokat rakunk egymástól kellő távolságra, s tetejükre 1-1 pörkölt mogyorószemet nyomunk. Mogyoró helyett fél szem mandulát is használhatunk díszítésül. Enyhén meleg sütőben szárítjuk.

CSOKOLÁDÉS-MANDULÁS CSÓK, SARAH BERNHARDT MÓDRA
Hozzávalók:
20 dkg mandulabél szeletelve, 15 dkg kristálycukor, 3 dkg kakaópor, 3 db tojásfehérje

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Konyha-gépben finomra darájuk a cukrot és a mandulát, hozzáadjuk a kakaóport. Hozzáadunk két tojás fehérjét az előbbi keverékhez, és a konyhagépben összedolgozzuk. Ha szükséges, még egy tojásfehérjét hozzákeverünk a masszához.
A tésztából teáskanállal, kis puszedliket formálunk, s ezeket sütőlapon pergamenpapírra rakjuk. A megadott hozzávalóból körülbelül öt tucat lesz. A “csókokat” a sütőben körülbelül tizenkettő-tizennégy percig sütjük, amíg kissé felpuffadnak. Légmentesen záródó dobozban lehet eltenni. <

DALMÁT CSÓK
Elkészítése:
30 dkg lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral elkeverünk, azután 2 tojás sárgájával, 10 dkg zsírral, 12 dkg cukorral, összegyúrjuk. Dió nagyságú golyókat formálunk, melyek közepét benyomjuk, és kevés lekvárral 1/2 szem kimagozott aszalt szilvát ragasztunk a tészta mélyedésébe. A szilvákba szintén kevés lekvárral 1-1 fél dióbelet nyomunk, és sűrű cukorszörppel megkenve, közepes tűznél jól átsütjük.

DATOLYACSÓK 01.
Hozzávalók:
9 dkg cukor, 10 dkg datolya, 10 dkg mandula, 2 db tojásfehérje

Elkészítése:
A cukrot, a finomra vágott datolyát, a hámozott és törött mandulát 2 tojás kemény habjával összegyúrunk. Kikent és lisztezett tepsibe kávéskanállal kis halmokat rakunk és kisütjük.

DATOLYACSÓK 02.
Hozzávalók:
3 db tojásfehérje, 14 dkg cukor, 14 dkg mandula, 14 dkg datolya

Elkészítése:
Három tojásfehérjét felverünk habnak, teszünk bele 14 dkg vaníliás cukrot, 14 dkg héjazott apróra vágott mandulát, 14 dkg apróra vágott datolyát, mindezeket összekeverjük, ostyára apró halmokat rakunk, és enyhe tűznél sütjük.

DATOLYACSÓK 03.
Elkészítése:
20 dkg cukrot, 1/2 cs. V.-vanillincukrot, és 3 tojás fehérjét sűrűre keverünk, azután hozzáadunk 15 dkg hosszúra vágott mandulát, és 15 dkg kimagozott, keskeny darabokra vágott datolyát. Ostyalapokra, vagy zsírozott és lisztezett sütőlapra, dió nagyságú csókokat rakunk, majd meleg sütőbe téve, lassan szárítjuk.
Hosszabb ideig eltartható, igen jó zsúrédesség.

DIÓS CSÓK 01.
Elkészítése:
Teljesen úgy készül, mint a mandulás, csak mandula helyett őrölt diót teszünk bele.

DIÓS CSÓK 02.
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje, 28 dkg vaníliás cukor, 1/2 db citromhéj, 3-4 szem szegfűszeg, 1/2 rúd vanília, 1 ek zsemlemorzsa, 28 dkg dió, 5 dkg fél dió
Elkészítése: Négy tojás keményre vert habját elkeverjük 28 dkg vaníliás cukorral, teszünk bele azután 28 dkg darált diót, és a felsorolt fűszereket, s úgy járunk el, mint a többi csóknál, de mindegyikre fél diót teszünk.

DIÓS CSÓK 03.
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 2 db tojássárgája, 30 dkg darált dióbél, 10 dkg liszt, citromhéj, ízlés szerint folyékony édesítőszer, diétás meggybefőtt

Elkészítése:
A vajat a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, lisztet, citromhéjat, édesítőszert. Kis gömböket formálunk belőle, mindegyik gömb közepébe mélyedést nyomunk. A gömböket megkenjük tojássárgájával, megsütjük. Sütés után a mélyedésekbe egy-egy szem diétás meggyet teszünk.

DIÓ SCSÓK 04.
Hozzávalók kb. 45 darabhoz:
A tésztához:
15 dkg RÁMA margarin, 10 dkg Koronás porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 db tojás, 6 db tojássárgája. 5 dkg dióbél, 35 dkg liszt, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,1 mokkáskanál szerecsendió, 1 evőkanál rum, RÁMA margarin a forma kikenéséhez
A mázhoz:
25 dkg baracklekvár, 10 dkg Koronás porcukor, kb. 45 db felezett dió a díszítéshez

Elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a tojássárgáját robotgéppel habosra keverjük. A diót finomra daráljuk, és a liszthez keverjük. A dió-liszt keverékhez hozzáadjuk a szegfűszeget, a szerecsendiót és a rumot. Az egészet a margarinos-tojásos masszához keverjük, és sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle, háztartási fóliába göngyöljük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A sütőlapot margarinnal kikenjük. A tésztából diónyi golyókat gyúrunk, és a sütőlapra helyezzük. 150°C-ra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.
A lekvárt felmelegítjük és átszűrjük. A diós csókokat a sütés után rögtön bekenjük a lekvárral, és száradni hagyjuk.
A porcukrot 1-2 evőkanálnyi forró vízzel sima mázzá keverjük. A csókokat ezzel bekenjük, és l-l fél dióval díszítjük. Rácsra téve szárítjuk.

DIÓS HABCSÓK
Hozzávalók
kb. 50 db habcsókhoz: 15-20 dkg Koronás Finom minőségi kristálycukor, 20 dkg darált dió, 4 db tojásfehérje

Elkészítése:
A diófajta ízlés szerint választható, de a kókuszreszelék és a hámozatlan mandula valamivel több nedvességet vesz fel, mint a kesudió vagy a hámozott mandula. Ezért az előbbiekből kevesebbet használjunk. Ha a habcsókot valamivel lazábbra és könnyebbre szeretnénk elkészíteni, akkor a receptben megadottnál kevesebb diót használjunk fel. Ha ropogósabb habcsókot szeretnénk, akkor több diót adjunk hozzá. A habcsók kiegészítő fűszerei a darabolt cukrozott citromhéj, a vanília, a fahéj-, a gyömbér- vagy a szegfűszegpor.
A tojásfehérjét addig verjük, amíg vattaszerű és fénytelen nem lesz. Szilárd és finom pórusú lesz a tojásfehérje, ha robotgéppel fokozatosan verjük fel. A tojásfehérje akkor elég kemény, ha feltapad a keverőfejre, vagy a késvágás helye látható marad. Ezután a cukrot kis adagokban beleszórhatjuk, és közben továbbverhetjük a habot. Másik megoldás: a cukrot egyszerre szórjuk bele és lazán, egyenletesen elkeverjük. Mindkét módszer sikeres. Ha a cukor már nem ropog, akkor hozzáadjuk a darált diót, és habverővel elkeverjük. Két kanállal halmocskákat készítünk a habcsók-masszából, és a sütőlapra helyezzük. (Habzsákkal kis rózsákat is készíthetünk.)

DIÓS PUSZEDLI
Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, 1 teáskanál citromlé, 20 dkg darált dió, 25 dkg liszt, késhegynyi őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg.
A sütéshez és a díszítéshez:
tortabevonó, diógerezdek, vaj

Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzászórjuk a porcukrot, beleadagoljuk a citromlét, és addig verjük, amíg tompa fénye lesz. Ezután hozzákeverjük a diót és az ízesítőket, majd apránként beledolgozzuk a lisztet. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és lisztbe mártott formákkal kiszórjuk. Kivajazott sütőlemezre rakjuk, és közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt, a tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, a puszedlik egy részét félig belemártjuk, a többi tetejére cseppentünk egy keveset, majd rárakunk egy-egy diógerezdet.
Elkészítési idő: kb. 45 perc.
Jó tanács:
mogyoróval is elkészíthető. Száraz, hűvös helyen tárolva sokáig eláll.

EPRES HABCSÓK-TORTA
Hozzávalók:
3 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, 50 dkg eper, 25 dkg vaníliafagylalt, 2 dl tejszín

Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleszitáljuk a porcukrot, és tovább verjük. Kivajazott, liszttel meghintett (vagy sütőpapírral kibélelt) sütőlemezre két halmot rakunk belőle, és kör alakúvá simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk és 125 fokon kb. 10 percig sütjük, majd csökkentjük a hőmérsékletet és 100 fokon kiszárítjuk.
Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk, a tejszínt - ízlés szerint kevés cukorral együtt - kemény habbá verjük. A kihűlt habcsóklapokat megkenjük vaníliafagylalttal, rásimítjuk a tejszínhabot, kirakjuk az eperrel, és egymásra helyezzük. Azonnal fogyasztjuk.

ERZSÉBET CSÓKJA
Hozzávalók:
6 tojásfehérje, 20 dkg kókuszreszelék, 6 evőkanál porcukor, 1 evőkanál citromlé, 1 tábla tortabevonó

Elkészítése:
a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan verve apránként hozzáadjuk a cukrot, a citromlét és a kókuszreszeléket.
A masszából kis halmokat rakunk egy papírral letakart sütőlemezre. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük (pontosabban csak szárítjuk). A csókokat a sütőben hagyjuk kihűlni. A tortabevonót gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, és a kihűlt csókok alsó felét belemártogatjuk. A csókokat fejjel lefelé lerakva hagyjuk megszáradni.

FEHÉR CSÓK
Hozzávalók:
5 db tojás fehérje, 25 dkg vaníliás cukor, 15 dkg dió, 5 dkg datolya, 5 dkg füge

Elkészítése:
Öt tojás kemény habjához veszünk kanalanként 25 dkg vaníliás porcukrot, teszünk bele 15 dkg, darabos diót, 5 dkg apróra vágott datolyát, 5 dkg apróra vágott fügét.

FÜGECSÓK
Elkészítése: 22 dkg cukrot, 1 cs. Váncza-vanilincukrot 4 tojás fehérjével habosra keverünk, majd hozzáadunk 25 dkg puha ládafügét vékony szeletekre vágva, 10 dkg vagdalt mandulát és két kávéskanál rumot. Két kávéskanál segítségével vajazott és lisztezett sütőlemezre, vagy tepsibe kis halmokat rakunk, melyeket langyos sütőben szárítunk.

GESZTENYÉS CSÓK
Elkészítése: 2
tojás kemény habját 20 deka cukorral, 1 evőkanál rummal és fél csomag vaníliás cukorral elkeverjük, majd lassan 14 deka tisztított darált mandulát teszünk hozzá.
Ostyalapokra vagy zsírozott tepsire kis kanállal csókokat rakunk, és forró sütőben szárítjuk. Kedvelt édesség tea mellé.

GUSZTIN CSÓKOCSKÁK GYERMEKEKNEK
Hozzávalók:
2 tojás, 2 ek víz, 10 dkg cukor, 1 cs. Dr. Oetker vaníliás cukor, 7.5 dkg búzaliszt, 7.5 dkg Dr. Oetker "Gusztin".

Elkészítése:
A tojás sárgáját a vízzel habosra keverjük (legjobb egy habverővel), és egymás után adjuk hozzá a cukor 2/3 részét, a vaníliás cukorral vegyítve. Ezután habverővel addig ütjük, míg egy krémszerű masszát kapunk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, utána folytonos keverés mellett a cukor fennmaradt részét adjuk hozzá. A habnak oly keménynek kell lennie, hogy késsel a vágás látható legyen. Ekkor a tojáskrémhez adjuk, a gusztinnal kevert lisztet beleszitáljuk, és óvatosan a krém alá húzzuk. Két teáskanál segítségével zsírozott, és liszttel kihintett tepsire csókocskákat formálunk, majd arany-sárgára sütjük. Sütési idő: 10-15 perc, jó, közép-erős tűznél.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
Édességek, sütemények -
Csókok és puszedlik
Házilag
Szerző:

DRP
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Generic Propecia 10 Mg EllCeardy

(Ellamisee, 2020.02.21 08:02)

Propecia Abgelaufen http://buyciaonlinex.com/# - generic cialis canada Est Priligy Generique Safe <a href=http://buyciaonlinex.com/#>Buy Cialis</a> Canada Orlistat Otc