Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZERELMES RECEPTEK 2.

2020.02.14

SZERELMES RECEPTEK

Gyömbéres lazac
Hozzávalók 2 személyre:
lazacfilé, friss gyömbér ízlés szerint, szójaszósz, szójacsíra, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, citromlé

Elkészítése:
A gyömbért lereszelem, majd az olívaolajjal wokban megfuttatom.
A lazacot kockákra vágom, majd a gyömbérhez adom, és 5 percig erős tűzön sütöm.
Hozzáadom a megmosott, megszárított szójacsírát, ízesítem sóval, borssal, citromlével, szójaszósszal.
Lefedem, és még 5 percig párolom.
Rizzsel, salátával tálalom.
A szerkesztő javaslata: Kínálhatjuk szegfüszeges párolt rizzsel is. Már csak azért is, hiszen a szegfűszeg is afrozidákumos hatással bír.

Megjegyzés:
Gyors, egyszerű, és ember nem bír neki ellenállni!

Grapfruitos szívecskék
Hozzávalók - A tésztához:
12 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, 2 tojás, 12 dkg dió, 15 dkg liszt , 1/2 csomag sütőpor, 1 csipetnyi só, 1/2-1/2 teáskanál fahéj és kakaópor, 1/4-1/4 teáskanál kardamom, koriander és szerecsendió, 1 késhegynyi szegfűszeg, zsiradék a formához
Ezenkívül:
7 evőkanál narancslikőr, 15 dkg narancslekvár, 40 dkg nyers marcipánmassza, 3 narancs

Elkészítése:
A vajat vagy margarint a 10 dkg cukorral habosra keverjük.
A tojást egyenként hozzáadjuk. A diót finomra daráljuk, összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a fűszerekkel, majd a tojásos masszához adjuk. A maradék diót felaprítjuk és szintén belekeverjük. Egy egyliteres, szív alakú formát kikenünk zsiradékkal, beletöltjük a tésztát, majd 180 fokos (gázsütő: 2. fokozat) sütőben 50-60 percig sütjük. A langyos süteményt megszurkáljuk, és a narancslikőrrel meglocsoljuk. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából. A süteményt a lekvár 2/3-ával megkenjük. A marcipánt akkorára nyújtjuk, hogy be tudjuk vele vonni a süteményt. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre szedjük (a vékony hártyát is lehúzzuk), majd szépen elosztjuk a szíven. A maradék lekvárt felforraljuk, és leöntjük vele a süteményt (az oldalát is).

Goffri narancskompóttal
Hozzávalók kb. 10 adaghoz:
2 narancs, 4 mandarin, 1/4 liter narancslé, 1 evőkanál étkezési keményítő, 10 dkg vaj vagy margarin, 6 dkg cukor, 4 tojás, 20 dkg liszt , 1 késhegynyi sütőpor, 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék, 1,5 dl tej, 1 csipetnyi só, olaj a sütéshez

Elkészítése:
A narancsot és a mandarint meghámozzuk (a fehér hártyát is lehúzzuk).
2 dl narancslét felforralunk.
Az étkezési keményítőt a maradék narancslével elkeverjük, majd hozzáöntjük a felforralt narancslevet.
Hozzáadjuk a gyümölcsöket, és hagyjuk kihűlni.
A goffrihoz a vajat vagy a margarint a cukorral habosra keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat egyenként a vajhoz adjuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerkeverékkel, majd hozzáöntjük a tejet.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába keverjük.
A goffrisütőt felforrósítjuk, kissé kiolajozzuk, majd 2 evőkanalanként beleöntjük a tésztát és megsütjük.
A kompóttal tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
EBOOK.Z
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.