Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A TOJÁSOK KÖNYVE - A RÁNTOTTÁK 4.

2017.05.21

A TOJÁSOK KÖNYVE

Gombás rántotta 1.
Hozzávalók:
adagonként 2 db tojás, 15 dkg gomba, kevés olaj vagy zsír, zöldpetrezselyem, bors, só.

Elkészítése:
A megvágott petrezselymet a zsiradékon megfuttatjuk, hozzátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, saját levében vagy 1-2 kanál borban puhára pároljuk.
Ráöntjük a felvert (megsózott) tojást, és készre sütjük.

 

Gombás rántotta 2.
Hozzávalók 4 személyre:
1 friss piros chili, 4 tojás, diónyi friss gyömbér, 1 evőkanál szójaszósz, 1 csokor metélőhagyma, 1 teáskanál szezámolaj, 6 szárított gomba (pl. tongku vagy vargánya), 2 evőkanál olaj

Elkészítése:
A szárított gombát körülbelül 10 percig áztatjuk forró vízben. Közben a chilit megmossuk, eltávolítjuk a magokat és az ereket, és apró kockákra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük. A metélőhagymát megmossuk, és finomra aprítjuk. A gombát lecsepegtetjük, és apróra felkockázzuk. A tojásokat felverjük, és belekeverjük a szójaszószt meg a szezámolajat.
A wokot felforrósítjuk. A gombát, a chilit, a gyömbért és az újhagymát a tojáshoz keverjük. A masszát a wokba öntjük, és addig sütjük, amíg kezd megszilárdulni. A megszilárdult darabokat mindig az edény szélére húzzuk.
A rántottát metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A RÁNTOTTÁK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.