Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RÁNTOTTÁK 8

2020.01.05

TOJÁSOK KÖNYVE

Mexikói rántotta
Hozzávalók 4 személyre:

1 zöld chilipaprika, 8 tojás, bors, 2 húsparadicsom, só, 1 vöröshagyma, petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj

Elkészítése:
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd húsát felkockázzuk. A chilipaprikát félbevágjuk, ereit, magjait kiszedjük, és felaprítjuk. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk, majd felhevített olajon üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a paprikát, és együtt pirítjuk egy percig. Hozzáadjuk a paradicsomot, a felvert, sózott, borsozott tojásokat, és addig sütjük, míg a rántotta lágyan megdermed. Közben egy falapáttal jól összekeverjük. Tetejét meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, és azonnal kínáljuk.

(Elkészítési idő: 30 perc)

 

 

Mozzarellás rántotta
Hozzávalók: 6 tojás, 1 kávéskanál vaj, 0,8 dl tej, só, őrölt fehérbors, 10 dkg mozzarella, 3 evőkanál kapros majonéz

Elkészítése:
A tojásokat a tejjel és a fűszerekkel verje fel habosra. 18-20 centis serpenyőben olvassza meg a vajat. Forgassa körbe a serpenyőt, hogy az edény oldala is vajas legyen.

Öntse bele az előkészített tojásos keveréket, majd tegye a 180 fokra előmelegített sütőbe. Öt perc múlva fakanállal kevergesse meg a rántottát. Pár perc múlva ismételje meg. Ha teljesen elkészült az étel, csúsztassa tányérra, s azonnal szórja rá az apróra vagdalt sajtot.

Tegye vissza a közben lezárt sütőbe a tányért, majd az öntettel meglocsolva azonnal tálalja.

Norvég rántotta
Hozzávalók: 50 dkg főtt tengeri hal, 8 tojás, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál reszelt sajt, 3 dkg vaj, só, őrölt bors, 1 cs petrezselyem

Elkészítése:
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót, a borsot és a tejet. Serpenyőben a vajon kissé átsütjük a haldarabokat, ráöntjük a tojást. Kis lángon addig sütjük, amíg az alja barnáspiros nem lesz.

Az elkészült omlettet bőségesen megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, s előmelegített tányéron forrón tálaljuk.

Olasz rántotta 1.
Hozzávalók: 10 dkg reszelt sajt, 20 dkg sonka, 4 dl tejfel, 7 dkg vaj, 10 db tojás, 4 dkg zsemlemorzsa, 1dkg só.

Elkészítése:
Egy tűzálló tálat behintünk 5 dkg reszelt sajttal, 10 dkg apróra vágott sonkával, majd ráöntjük a tejfelt és a vajdarabkákat. Ráütjük a tojásokat, ismét behintjük a maradék reszelt sajttal és apróra vágott sonkával.

Tetejére zsemlyemorzsát szórunk, megsózzuk, és közepesen meleg sütőben jól átsütjük.

Olasz rántotta 2.
Hozzávalók: 2 dl tejföl, 20 dkg sajt, 8 tojás, 5 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, őrölt bors

Elkészítése:
Lapos, tűzálló tálat kikenünk vajjal, és kibéleljük a fele tejföllel. Meghintjük egy kanál zsemlemorzsával és ráütjük a nyers tojásokat úgy, hogy sárgájuk egészben maradjon. Sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük a maradék tejföllel. Újra egy kanál zsemlemorzsa kerül rá, majd a reszelt sajt, tetejére pedig a maradék vajat morzsoljuk.

Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tojások fehérje meg nem keményedik.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A RÁNTOTTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.