Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A RÁNTOTTÁK 1.

2017.03.04

TOJÁSOK KÖNYVE

Agglegényrántotta
Hozzávalók:
30 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 20 dkg szalonna, 5 tojás, só, paprika

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, és kockákra vágjuk. A szalonnát kockákra vágva üvegesre olvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és amikor pirulni kezd, megpaprikázzuk, végül beledobjuk a kockákra vágott burgonyát. Erős tűzön pirítjuk, és mikor már egész ropogós, világosbarna, ráütjük az előzőleg elhabart nyers tojásokat. Csak addig hagyjuk a tűzön, míg a tojás kocsonyássá nem vált. Ecetes savanyúsággal kínáljuk.

Bécsi "rántotta"
Hozzávalók:
40 dkg sertéshús, 50 dkg burgonya, 2 evőkanál olaj, só, bors, 4 tojás.

Elkészítése:
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és az olajban, egy kevés vízzel megpároljuk. A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, és a megpárolt húshoz keverjük. A 4 tojást felverjük, ráöntjük, és addig kevergetjük, amíg rántotta keménységű nem lesz.

Burgonyás rántotta 1.
Hozzávalók:
8 db egész tojás, 5 dkg vaj (vagy margarin), 4 evőkanál tej, 30 dkg burgonya tisztán mérve, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fehérbors, ízlés szerint só.

Elkészítése:
A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn nyersen lereszelem, majd egy teflonozott serpenyőben a vaj felén gyorsan átpirítom, közben kevergetem, hogy le ne égjen. Ezután hagyom kihűlni. A hideg burgonyát egy tálban összekeverem a habosra felvert tojással és a tejjel, valamint a finomra metélt petrezselyemzölddel. Megsózom, megborsozom, majd a masszát négy részre osztva, a maradék vajon négy adag burgonyás rántottát sütök belőle.
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A RÁNTOTTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.