Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A RÁNTOTTÁK 2.

2017.04.21

TOJÁSOK KÖNYVE

Burgonyás rántotta 2.
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 6 tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg reszelt sajt, pirospaprika, só A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrve forró petrezselymes vajba forgatjuk, ráöntjük a pirospaprikával és sóval kikevert tojásokat, és ha a tojás egy kissé összeállt, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Zöldfőzelékre feltétnek vagy salátával önálló ételként is tálaljuk.

Cukkinis tojásrántotta
Hozzávalók 4-6 személyre:
6 tojás, 4 szelet húsos, füstölt szalonna, 3 kisebb szeletekre vágott cukkini, 1 kisebb, apróra vágott zöldpaprika, 2 nagy, érett paradicsom, 1 nagy fej apróra vágott hagyma, 1 evőkanál olívaolaj, 1/4 teáskanál őrölt bors

Elkészítése:
Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a kockára vágott szalonnát, és közepes lángon addig pirítjuk, amíg a hagyma aranybarna színűre, a szalonna pedig ropogósra sül.
Hozzáadjuk a cukkinit és a zöldpaprikát, 3 percig pároljuk. Beletesszük a felaprított paradicsomot, és lassú tűzön 4-5 percig pároljuk. A tojást a borssal felverjük, majd a cukkinis keverékbe öntjük, és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Közben időnként megkeverjük. Azonnal tálaljuk, és forró vajas pirítóst kínálunk mellé.
Jó tudni:
Ha szeretjük, finomra vágott, friss, piros chili-paprikát (cseresznyepaprikát) is tehetünk bele.

Debreceni rántotta
Hozzávalók:
2 pár debreceni kolbász, 8 tojás, 4 zöldpaprika, 4 paradicsom, só, olaj

Elkészítése:

A debreceni kolbász bőrét lehúzzuk, karikákra vágjuk, a megtisztított zöldpaprikát szintén karikákra vágjuk, és a kolbásszal együtt a zsiradékban megsütjük. Ekkor hozzátesszük a hámozott, szeletekre vágott paradicsomot, ráöntjük az elhabart tojásokat és sózzuk.
Lassan kevergetve sütjük meg.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A RÁNTOTTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.