Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A RÁNTOTTÁK 3.

2017.04.28

TOJÁSOK KÖNYVE

Erdélyi rántotta
Elkészítése:
Egy alkalmas serpenyőbe olvasztunk egy kevés zsírt s egy darab juhtúrót. Két tojáshoz kávéskanálnyi zsírt, s még egyszer annyi túrót. Ha fölolvadt, hozzáöntjük az elhabart, megsózott tojást, s tovább úgy járunk el, mint az előbbinél.

 

Fokhagymás tojásrántotta
Elkészítése:
Ennek legegyszerűbb elkészítési módja, hogy üres rántottát készítünk (a pépet megsózzuk, és tojásonként 1 evőkanál olajon megsütjük), majd feltálalás után tojásonként fél gerezd vékony lemezekre vágott fokhagymával beborítjuk. Sokan a felszeletelt fokhagymát az olajban megdinsztelik, és erre öntik rá a felvert tojást, mert így kevésbé intenzív az illata. Vigyázzunk, hogy ne süssük a fokhagymát, mert megkeseredik.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A RÁNTOTTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.