Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A RÁNTOTTÁK 6

2019.02.02

TOJÁSOK KÖNYVE

Hagymás tojásrántotta
Elkészítése:
Igen ízletes tojásrántottát készíthetünk hagymával is. Tojásonként féldiónyi vöröshagymát vágjunk vékony szeletekre, és fedő nélkül pirítsuk aranysárgára. A pirításhoz tojásonként 1 evőkanál olajat használjunk. Most a felvert tojáshoz ne keverjünk olvasztott vajat, csak sózzuk meg, és öntsük a megpirult hagymára. Tálalás előtt a kész rántotta tetejére szórjunk kevés fűszerpaprikát. Intenzív, magyaros ízű rántottát kapunk, ha a hagymához zöldpaprikát is adunk. Személyenként 1 db zöldpaprikát szeleteljünk fel, és az olajban fedő alatt süssük puhára.
Csak utána keverjük hozzá a hagymát, és a továbbiakban az előzőek szerint járjunk el.
Erre a változatra ne szórjunk fűszerpaprikát.

 

Indiai tofu-rántotta
Elkészítése:
Forró serpenyőben gyakori keverés mellett 5 percig süssön 10 dkg-nyi kockára vágott tofut, 1/4 csésze felkockázott paradicsomot (konzerv is lehet), fél teáskanálnyi curry port és köményt, valamint 2 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyemmel 2 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült pirítós kenyérrel, 2 teáskanál cukormentes lekvárral megkenve kínáljuk.

Indonéz paradicsomos rántotta
(Scrambled eggs with tomato)

Hozzávalók:
6 db paradicsom, 4 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 db chili paprika, só, őrölt bors, olaj, 1 db füstölt hal

Elkészítése:
A megmosott paradicsomokat vékonyan szeletelje fel, a hagymát vagdalja apró kockákra. A felforrósított olajon párolja üvegesre a hagymát. Húzza félre a melegről, és rendezze el a tetején a paradicsomkarikákat. Szórja meg a vagdalt chilivel. Három percig párolja tovább, de ne keverje meg. Ekkor öntse rá a sóval és borssal felvert tojást.
Amikor a tojás kezd megkocsonyásodni, fektesse rá a füstölt haldarabokat.
Alacsony hőfokon süsse készre.

Kelbimbós rántotta
Hozzávalók:
kelbimbó, hagyma, olaj, 4 tojás, só

Elkészítése:
A kelbimbót kocsonyáról leszedjük, vízsugárral jól megmossuk. A hagymát apróra vágjuk, halvány-sárgára pirítjuk, és benne a kettészelt kelbimbókat fedő alatt, sóval és kevés vízzel puhára pároljuk, végül a levét elpárologtatjuk. A tojásokat elhabarjuk és ráöntjük.
Addig kevergetjük, amíg a tojás szilárdulni nem kezd.
Tetejét borssal vagy paprikával hintjük meg.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A RÁNTOTTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.