Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜLT TOJÁSOK 8.

2020.02.04

TOJÁSOK KÖNYVE

Sült tojás sajtos sárgarépával
Hozzávalók:
6 tojás, 1 csokor sárgarépa, 4 csapott evőkanál finomliszt, 5 dkg margarin, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 4 evőkanál tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál olaj, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 teáskanál majoránna és piros fűszerpaprika, ízlés szerint törött bors.

Előkészítése:
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjéből kemény habot verek, és félreteszem.
A sárgarépát, miután a héját lekaparom, karikákra vágom.
Nagy serpenyőt bekenek az olajjal, és a sárgarépát lepirítom benne.
A húsleveskockát a tejben feloldom, és a fűszereket is belekeverem.
A petrezselyemzöldet felaprítom.
Elkészítése: a tojássárgáját kikeverem a tejjel meg az olvasztott, de már nem meleg margarinnal, és a lisztet meg a sajtot felváltva hozzáadom.
A masszát a serpenyőben lévő sárgarépára öntöm, és erős lángon megsütöm előbb az egyik, majd a másik oldalát.
Salátával, cikkekre vágva tálalom.

Szardellában sült tojás
Hozzávalók:
4 tojás, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 csapott evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál szardellapaszta, késhegynyi őrölt babérlevél, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, kevés cukor

Tűzálló tálban a vajat megmelegítjük, és a liszttel habzásig hevítjük.
Állandó keverés közben apránként felöntjük a tejjel és a tejföllel, ezután sűrűre főzzük.
Szardellapasztával és a többi fűszerrel ízesítjük, majd jól összeforraljuk.
A mártásba egymás mellé ütjük a tojásokat, és kis lángon addig forraljuk, amíg meg nem kocsonyásodik.
Pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.

Tálon sült tojás Flamenco-módra
Hozzávalók:
10 dkg spárga, 10 dkg kolbász, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 4 evőkanál olaj, 8 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, só, törött bors, ízlés szerint.

Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymakockákat, rátesszük az apróra darabolt, lebőrözött kolbászt, a vékony csíkokra metélt sonkát, majd a zöldborsóval és a tisztított, kis darabokra aprított spárgával tovább pirítjuk néhány percig.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a hagymás zöldséges-sonkát, majd a tojásokat sorban úgy ütjük rá, hogy egészben maradjanak.
A tálat betesszük az előmelegített forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojások megkocsonyásodnak.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A SÜLT TOJÁSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.