Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A SÜLT TOJÁSOK 1.

2017.03.21

TOJÁSOK KÖNYVE

Amerikai sült tojás
Hozzávalók:
35 dkg darált sertéshús, 15 dkg reszelt burgonya, 1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 kiskanál Worcester mártás, 1-1 mokkáskanál szárított kakukkfű és rozmaring, 1-1 csapott mokkáskanál őrölt bors és fölaprított zsályalevél, 1 csapott kiskanál só, 8 főtt tojás

Elkészítése:
A bundázáshoz:
10 dkg zsemlemorzsa, 5-6 dkg kukoricapehely, 3 dkg vaj, 2 tojás, a tepsi kikenéséhez 2 evőkanál olaj A húst a lereszelt és kinyomkodott burgonyával, a tojással, a zsemlemorzsával, a fűszerekkel és az ízesítőkkel jól összedolgozzuk. Nyolc egyenlő részre osztjuk, majd a főtt tojásokat körbetapasztjuk vele. A zsemlemorzsát az összetört kukoricapehellyel és az olvasztott vajjal összekeverjük. A tojásokat beleforgatjuk, majd a fölvert tojásba mártjuk, azután a morzsában újra meghempergetjük. Megolajozott tepsire rakosgatjuk és forró sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 18-20 percig sütjük.

Budai sajtos tojás
Elkészítése:
4 személyre számolva 12 tojást egy kivajazott tűzálló tálba ütünk, és kicsit átsütjük, míg a fehérje megkeményedik. 5 dkg vajból és kevés lisztből világos rántást készítünk. Levesszük a tűzről és belekeverünk 8 tojássárgáját, 8 kanál reszelt sajtot, valamint a felvert fehérjéket. Ráöntjük a félig sült tojásokra, és sütőben készre sütjük.

Dalmát tojás (inkább omlett)
Hozzávalók:
10-15 dkg sonka, 2-2 kockára vágott paprika és paradicsom, 2-3 tojás, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, egyéb fűszerek és dinsztelt hagyma, ízlés szerint

Elkészítése:
A hagymát ledinszteljük, hozzákeverjük a zöld-féléket, a kis kockákra, vagy csíkokra vágott sonkát és addig pirítjuk, míg a zöldségek roppanósra sülnek. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, majd összekeverjük a párolt alappal. Kerek tűzálló tálat, vagy serpenyőt kikenünk, beleöntjük az összekevert masszát és 10-15 percig sütjük előmelegített sütőben, vagy lángon. Ha a tojás megkocsonyásodott, rászórjuk a sajtot, és kissé ráolvasztjuk.
Ezt az eredetileg olasz ételt tálalhatjuk omlettként, vagy pizzaalapra helyezve.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A SÜLT TOJÁSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.