Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A SÜLT TOJÁSOK 2.

2017.04.26

TOJÁSOK KÖNYVE

Gombás tojás rolád
Hozzávalók:
15 dkg gomba, 4 tojás, diónyi vaj, 2 csipet só, 1 csipet bors, kevés őrölt gyömbér, glutamin (nagyobb csemege üzletekben, gyógyszertárakban kapható).

Elkészítése:
Három tojást tálba ütünk, megsózzuk, habosra keverjük. Zománcozott tepsit beolajozunk, felforrósítunk. Beleöntjük a felvert tojást, és úgy billegtetjük a tűz felett, hogy egyenletes vékonyra sült tojáslepényt kapjunk. A lepényt deszkára csúsztatjuk. A gombát nagyon apróra vágjuk, addig pároljuk vajon, amíg elfövi a levét, közben beletesszük a fűszereket. Kihűtjük, belekeverünk egy nyers tojást, kb. 1 cm vastagon, egyenletesen ráterítjük a tojáslapra. A lapot feltekerjük, tűzálló tálba tesszük, 15 percen át pároljuk a sütőben forró gőzben.
Lehűtjük, karikára vágva tálaljuk.
Ha a párolt gombába kevés reszelt márványsajtot keverünk, egészen különleges ízű csemegét kapunk!

Habjában sült tojás
Elkészítése:
4 tojást szétválasztunk, sárgájukat egyenként elkülönítjük. Fehérjéjüket habbá verjük, majd 2 evőkanál tejfölt, sót keverünk hozzá, és vajjal kikent tűzálló üvegedénybe öntjük.
Kis közöket hagyva belehelyezzük a 4 tojássárgáját, meleg sütőben kb. 10 percig, sütjük.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A SÜLT TOJÁSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.