Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A SÜLT TOJÁSOK 5.

2017.06.02

TOJÁSOK KÖNYVE

Pirított paradicsom sült tojással
Elkészítés:
10 dkg füstölt szalonnából bevagdosva kakastaréjokat sütünk, és egy edénybe kiszedjük. Zsírjában 5 dkg apróra vágott hagymát félig megpirítunk, majd 50 dkg kisebb cikkekre vágott friss paradicsomot adunk hozzá. Megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy csipetnyi majoránnával is megízesíthetjük és megszórjuk egy kevés finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Nyílt láng felett, erős tűzön, állandóan keverve, 2-3 percig pirítjuk, majd elosztjuk egyenletesen egy megfelelő nagyságú tűzálló tálba. Ekkor visszatesszük bele a sült szalonnaszeleteket és ráütünk egyenként 8 db tojást, egészben hagyva, mint a tükörtojást szokás.
Közép meleg sütőben 4-5 perc alatt együtt készre sütjük.
A sütőből kivéve a tojásokat megsózzuk és azonnal, forrón tálaljuk.
Kitűnően illik hozzá fejes saláta vagy jégbe hűtött kovászos uborka.

Pritaminban sült tojás
Hozzávalók személyenként:
1 kk olaj, 1 szép pritaminpaprika, 1 tojás, só. Elkészítés:
A paprikát kicsumázom, és az üreget megtisztítom az erektől. Beleöntöm az olajat, és óvatosan beleütöm a tojást. A tetejét megsózom és a forró sütőben dermedésig sütöm.

 

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A SÜLT TOJÁSOK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.