Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁS A KONYHÁBAN 6.

2020.06.15

TOJÁSOK KÖNYVE

Diós habkifli
Elkészítése:
Egy tojásfehérjéhez 5 dkg cukrot számítva gőz fölött kemény habbá verjük, közben néhány csepp citromot adunk hozzá, ettől a hab könnyebb lesz.
A gőzről levéve könnyedén hozzávegyítünk 2-3 dkg durvára vágott diót.
A nyújtódeszka egy részét darált dióval megszórjuk, a habból egy evőkanálra valót kiveszünk és a darált dióban megforgatva, kifliket formálunk belőle.
Vékonyan megvajazott sütőlapra tesszük, és gyenge tűznél inkább csak szárítjuk, mint sütjük.
Egy tojásfehérjéből készült mennyiség 370 kalóriát tartalmaz.

Estike
Elkészítése:
Négy egész tojást 28 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg lisztet, és tovább keverjük.
(Kézzel a keverési idő 30-40 perc, géppel 5-6 perc.)
Kivajazott sütőlemezre kávéskanállal - kissé távol egymástól – féldiónyi halmokat rakunk, és egy éjszakán át langyos helyen szárítjuk.
A tészta szétterül, és lapos korongok lesznek.
A közepükre tehetünk 1-1 szem mazsolát vagy pár szem ánizst.
Előmelegített sütőben, 8-10 percig sütjük.
Az egész mennyiség 2300 kalóriát tartalmaz.

Habos szilva
Elkészítése:
Kb. 1/4 kg friss, befőtt, vagy felengedett, gyorsfagyasztott szilvát kimagozunk, és vajjal kikent, lapos tűzálló tálba tesszük. 2-3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, elkeverjük 3 evőkanál porcukorral és 2 szelet reszelt csokoládéval.
Ezt a csokoládés habot ráöntjük a tálra tett szilvára, és a sütőben addig sütjük, amíg a hab kissé megpirul.
Melegen is, hidegen is tálalható.
Az egész mennyiség 680 kalóriát tartalmaz.

Forrás:
DPG
Szerző:
Pelle Józsefné munkája alapján
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.