Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK - TOJÁSOS ELŐÉTELEK 5

2017.05.27

TOJÁSOK KÖNYVE

FŐTT TOJÁS SÜTVE (KUVAIT)
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 6 kemény tojás, 3 salátalevél, 1-1 mk só, őrölt kömény, fahéj, pirospaprika, 0,5 mk cayenne-i bors, 1 ek finomra vágott petrezselyem

Elkészítése:
Keverjük össze a fűszereket. Tegyük akkora lábasba a vajat, hogy a tojások elférjenek egymás mellett. Villával szurkáljuk meg a tojásokat, forró vajban süssük aranysárgára. Tegyük salátalevelekre.
Szórjuk meg a fűszerkeverékkel.
Melegen tálaljuk - előételként tálaljuk.

FRANCIA OMLETT (ANGOL-FRANCIA)
Elkészítése:
Nagyon vékonyra darált cukkinit fokhagymával olaj-vaj keverékében megpároljuk. Hozzákeverjük a jól felvert tojást. Lassan sütjük, óvatosan fellazítjuk, és egy tányér segítségével megfordítjuk.
Készülhet spenóttal, paradicsommal, hagymával is.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A TOJÁSOS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.