Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OMLETTEK 8.

2020.02.09

TOJÁSOK KÖNYVE

Hagymás, gombás omlett
Hozzávalók:
8 db tojás, 45 dkg gomba, 2 db közepes fej hagyma, vaj, fél csomó petrezselyem, Vegeta, só.

Elkészítése:
A gombafejeket megtisztítjuk, a tönk alsó végéből egy vékony szeletet levágunk, a többi részét alaposan megmossuk, és a gombafejekkel együtt vékonyra szeleteljük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
A petrezselymet jól megmossuk és feldaraboljuk.
Egy lapos edényt kivajazunk, és a gombát, illetve a vöröshagymát belerakjuk.
Hozzáadjuk a petrezselymet és a Vegetát, majd lefedve 5 percig 500 W-on pároljuk.
A tojásokat habosra verjük, megsózzuk és a hagymás, gombás keverékre öntjük. 6 percig 500 W-on sütjük.

Hagymás omlett
Elkészítése:
Megtisztítunk két csomag újhagymát, a hagymafejeket bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Közben villával felverünk 8 tojást, simára keverjük egy fél deci tejföllel, törött borssal meg egy kiskanálnyi kevés olajon pirított hagymakrémmel.
Sózni nem kell, mert a hagymakrém, az eleve sós.
Kevés margarinon négy omlettet sütünk belőle, mindegyiket megtöltjük a pirosra sült újhagymával, és félbehajtva, salátával körítve kínáljuk.
(Télen az újhagymát karikára vágott, lisztben megmártott, olajban ropogósra sütött hagymával helyettesíthetjük.)

Húsos omlett Ínyesmester módra
Elkészítése:
Maradék borjú- vagy csirkesültet metéltre vagdalunk, pecsenyelében kevés tejföllel megpároljuk, majd összekeverjük reszelt sajttal.
A szokásos módon omlettet sütünk.
Mikor megszilárdul, meghintjük reszelt sajttal, rákenjük a metélt húst és tányérra csúsztatva tálaljuk.

Húsos omlettbatyu
Hozzávalók:
2 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg konzerv rák, 4 szál metélőhagyma, 4 tojás, 3 evőkanál napraforgóolaj, 15 dkg darált disznóhús, 2-3 evőkanál halszósz, őrölt bors.

Elkészítése:
Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk.
A tojást egy tálban villával felverjük, az olajat felforrósítjuk.
A felvert tojások negyedét a serpenyőbe öntjük.
A masszát nem kavargatjuk, ha az egyik fele megsült, megfordítjuk.
Az omlettet még 2 percig sütjük.
Egy másik serpenyőben olajat forrósítunk.
A darált húst nagy lángon megpirítjuk, majd mérsékelt tűzön tovább sütjük.
A feldarabolt újhagymát, rákot és fokhagymát hozzáadjuk a húshoz.
A darált húsos masszára öntjük a halszószt, és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Az omlettek közepére halmozzuk a tölteléket.
Az omlettekből batyukat formálunk; majd óvatosan összekötözzük a metélőhagymával.
Az omlettbatyuk töltelékét ízlés szerint variálhatjuk: hallal, hússal, zöldséggel - fantáziánknak semmi sem szabhat határt.
A változatosság kedvéért az omletteket három- vagy négyszögletűre is hajtogathatjuk.

Jávai omlett
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma szeletelve, 1 paradicsom szeletelve, 4-6 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 10 dkg apróra vágott sonka, 4 evőkanál olaj, 1 csipet pirospaprika, só, bors, 4 tojás fölverve.

Elkészítése:
A hagymát az olajban sárgára pároljuk, majd rászeleteljük a paradicsomot, sonkát, és jól megsütjük.
Végül ráöntjük a jól felvert, sózott, borsozott, paprikázott tojásokat, és az omlett mindkét oldalát megsütjük.
Petrezselymet szórunk rá, metéltszerű csíkokra vágjuk, és rizzsel tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - AZ OMLETTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.