Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A TOJÁSOS OMLETTEK 2.

2017.04.23

TOJÁSOK KÖNYVE

Arab omlett
Hozzávalók:
8 tojás, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 1 kis fej hagyma, só, bors, pirospaprika, olaj, 5 dkg sajt.

A tojások sárgáját jól kikeverjük, óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert habját, megsózzuk, borsozzuk, és omletteket készítünk belőle. A vöröshagymát apróra vádjuk megpirítjuk egy kevés olajon, beletesszük az apró kockára vágott paradicsomot, zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával. Ezzel töltjük meg az omletteket. A paradicsomot tegyük egy pillanatra forró vízbe, így könnyen lejön a héja.
Az omlettre egy kevés olvasztott vajat csepegtetünk, és megszórjuk reszelt sajttal.

Avokadós csirkemájjal töltött omlett
Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj, 10 dkg paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, 5 cl étolaj, 2 mokkáskanál só, csipet őrölt fehér bors, csipet morzsolt majoránna, korty sherry.

Előhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott csirkemájat. Tovább pirítjuk. Fűszerezzük őrölt fehér borssal, morzsolt majoránnával. Hozzáadjuk a felkockázott avokadókat és paprikákat, együtt készre pároljuk. A tojásokat felütjük, elkeverjük a tejszínnel, enyhén megsózzuk. Nagyobb serpenyőben, hevített olajon megsütjük.
Tálaláskor a ragut középre halmozzuk.
Friss fejes salátával, főtt burgonyával tálaljuk.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - AZ OMLETTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.