Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A TOJÁSOS OMLETTEK 3.

2017.05.11

TOJÁSOK KÖNYVE

Bagdadi zöldséges omlett (Irak)
Hozzávalók:
1 apró kockára vágott padlizsán (amit sós vízben áztatunk 20-30 percig), 2 ek. Olívaolaj, 3 gerezd felaprított fokhagyma, 1 apróra vágott kimagozott paradicsompaprika, 0,25 kg hámozott, kimagozott paradicsom apró kockákra vágva, 1 - 1 ek. aprított olajbogyó, petrezselyem, 1 csésze párolt zöldborsó, bors, só, 6 tojás.

Pirítsuk az olajban a fokhagymát, paprikát 5 percig. Tegyük hozzá a padlizsánt, paradicsomot, borsot. Lassú tűzön, lefedve fonnyasszuk 25 percig. Tegyük bele a borsót, addig pirítsuk, míg a lé elpárolog. A tűzről levéve keverjük össze az olajbogyóval, petrezselyemmel. Tegyük a vaj felét serpenyőbe, öntsük bele a tojást. Öntsük rá a ragut, villával gyorsan kenjük szét a tetején. Emeljük kissé fel az omlett egyik oldalát és tegyük alá a megmaradt vajat.
Tálaláskor még egy kevés olvasztott vajat önthetünk rá.

Burgonya omlett 1.
Hozzávalók:
Vaj 3 dkg, sült és áttört burgonya 3-4 kanál, tojás 3 db, tejszín 1.5 dl, liszt 2 ek.
Töltelék:
Velő 1/2, tojás 2 db, vaj 5 dkg, (esetleg sonka 15 dkg), gyömbér, só 1-1 késhegynyi.

Elkészítése:
Vajat habosra keverünk, 3 tojás sárgáját, 3-4 kanál sült és áttört burgonyát, másfél dl forralt hideg tejszínt és egy késhegynyi finomra törött gyömbért adunk hozzá. Mikor mindezt jól kikevertük, hozzáadjuk a 3 tojás jól felvert habját, utoljára 2 kanál lisztet és sót. Jól kikent és lisztezett tepsiben szép pirosra sütjük. Velővel, vagy finomra vágott sonkával egyik felét megtöltjük, másik felét ráborítjuk, és csinos hosszú szeletekre vágjuk.
A tölteléket a burgonyafánk tölteléke szerint készítjük.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - AZ OMLETTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.