Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - TOJÁS OMLETTEK 4.

2017.05.18

TOJÁSOK KÖNYVE

Burgonya omlett 2.
Fél kiló főtt, áttört burgonyát simára keverünk három tojássárgájával, hozzáadunk egy púpos evőkanál reszelt sajtot, öt deka olvasztott, de nem forró vajat, sót, meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Forró olajban tenyérnyi lepényeket sütünk belőle, és tetejét olvasztott vajjal locsoljuk, reszelt sajttal hintjük meg.
Főzelékhez vagy vacsorára teával kínáljuk.

Burgonya omlett sajttal
Hozzávalók:
Tojás 4 db, vaj 10 dkg, burgonya 6 db, parmezán 5 dkg, só késh.

Elkészítése:
Négy tojás sárgáját a vajjal jól kikeverjük, 6 db főtt, áttört burgonyát, sót, és a 4 tojás habját tesszük bele, hájjal kikent és morzsával megszórt tepsiben kisütjük, és parmezánnal megszórva adjuk fel.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - AZ OMLETTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.