TOJÁSOK KÖNYVE - TOJÁS OMLETTEK 4.

Burgonya omlett 2.
Fél kiló főtt, áttört burgonyát simára keverünk három tojássárgájával, hozzáadunk egy púpos evőkanál reszelt sajtot, öt deka olvasztott, de nem forró vajat, sót, meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Forró olajban tenyérnyi lepényeket sütünk belőle, és tetejét olvasztott vajjal locsoljuk, reszelt sajttal hintjük meg.
Főzelékhez vagy vacsorára teával kínáljuk.

Burgonya omlett sajttal
Hozzávalók:
Tojás 4 db, vaj 10 dkg, burgonya 6 db, parmezán 5 dkg, só késh.
Elkészítése:
Négy tojás sárgáját a vajjal jól kikeverjük, 6 db főtt, áttört burgonyát, sót, és a 4 tojás habját tesszük bele, hájjal kikent és morzsával megszórt tepsiben kisütjük, és parmezánnal megszórva adjuk fel.

TOJÁSOK KÖNYVE - AZ OMLETTEK
Szerző:



