Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSPÁSTÉTOMOK 1

2020.01.15

TOJÁSOK KÖNYVE

Alpesi tojáspástétom
Elkészítés:
2 d tejbe 5 dkg Ilmici sajtot reszelünk, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett beleütünk 3db tojást.
Ízesítjük 1 kávéskanál mustárral, sóval és addig keverjük, amíg a massza meg nem szilárdul.
Pirítós kenyérre tálaljuk.

Egyszerű tojáspástétom
Hozzávalók:
3 db tojás, 1 db májkrém, 1 kk mustár, 5 dkg vaj, csipet őrölt bors és só

Elkészítés:
A keményre főzött tojásokat lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt krémesre dolgozzuk.
Pirítóssal nagyon finom.

Elzászi tojáspástétom
Elkészítés:
4 tojást keményre főzünk.
Ha kihűlt, meg tisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
Negyed reszelt vöröshagymát, sót, 1 kávéskanál zsírt, borsot, kevés mustárt - egyéni ízlés szerint adhatunk hozzá szardellapasztát, vagy paradicsompürét - eldolgozunk.
Hozzáadjuk a tojásokat.
Kenyérre kenve, zöldpaprikával, paradicsommal vagy retekkel tálaljuk.

Gombás-tojásos pástétom
Hozzávalók:
10 dkg csiperkegomba, 2 főtt tojás, 1 kávéskanál borsikafű, kevés házi Vegeta pótló, 1 doboz tejföl vagy joghurt, petrezselyem zöldje, kevés olaj

Elkészítés:
A gombát egészben megpároljuk.
Ha kihűlt, lereszeljük, vagy más módon aprítjuk.
A főtt tojást lereszeljük vagy összetörjük villával.
Minden egyebet hozzáadunk.
Kenhető pástétomot keverünk belőle.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - TOJÁSPÁSTÉTOMOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.