Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSPÁSTÉTOMOK 2.

2020.02.16

TOJÁSOK KÖNYVE

Húsvéti sonkás tojáspástétom
Hozzávalók:
30 dkg főtt húsvéti sonka, 5 db tojás, ízlés szerint borsikafű, só, bors, 1 csokor friss snidling, 5 dl tejföl, 2-3 kanál majonéz

Elkészítés:
A sonkát apró kockákra feldarabolom, majd ugyanezt teszem a hímes tojásokkal is. Mindehhez hozzákavarom a tejfölt is, a majonézt, aztán jöhet a fűszerezés:
Só, bors, borsikafű (ettől lesz pikáns íze)
Az egészet bot-mixerrel egy kicsit pépesítem, hagyom, hogy egy kicsit darabos maradjon. Reggel meleg pirítósra kenve egy kis snidling hagymával megszórva tálalom!

Kapros tojáspástétom
Hozzávalók:
3 db tojás, 1 csokor friss kapor, 1 dl tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, 5 dkg margarin, 1 csapott mokkáskanál só, 1 csapott mokkáskanál currypor, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, kenyérszeletek.

A megmosott tojásokat keményre főzöm, majd meghámozva negyedekre vágom.
Közben a margarint habosra keverem a fűszerekkel.
A tojást a kaporral és a vöröshagymával péppé zúzom az aprítógépben, majd az egészet összekeverem.
Jól lehűtve kenem kenyérszeletekre.

Sajtos tojáspástétom 01.
Hozzávalók:
3 db keménytojás, 10 dkg reszelt füstölt sajt, Piros Arany krém, egy kis csokor apróra vágott metélőhagyma, őrölt bors, só

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és egy-két órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Teához meleg pirítóssal kínáljuk, de gyerekeknek iskolába tízóraira is kitűnő.

Sajtos tojáspástétom 02.
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 3 kemény tojás (lereszelve), 10 dkg reszelt füstölt sajt, só, őrölt bors, piros arany, egy csokor metélőhagyma

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és fogyasztás előtt legalább 2-3 órát állni hagyjuk a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - TOJÁSPÁSTÉTOMOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.