Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSPÁSTÉTOMOK 3

2020.03.08

TOJÁSOK KÖNYVE

Sajtos tojáspástétom 03.
Hozzávalók:
10 dkg reszelt márványsajt, 1 dl tejföl, 8 dkg vaj, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál curry, ugyanennyi törött fehér bors, kevés mustár, ízlés szerint só

Elkészítése
A tojásokat keményre főzzük, sárgájukat összekeverjük a puha vajjal, a tejföllel, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt vöröshagymával, a mustárral, a sóval, a borssal, és jól összedolgozzuk.
A tetejére ráreszeljük a tojásfehérjét.

Tojáspástétom 01.
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 4 tojás, 1 kávéskanál mustár, só, 1 késhegynyi pirospaprika, fekete bors, metélőhagyma vagy zöldpetrezselyem.

Elkészítése
A tojást keményre főzzük.
Közben a vajat habosra keverjük, mustárral, pirospaprikával.
Törött fekete borssal, sóval ízesítjük.
A tojást hideg vízbe tesszük, lehámozzuk, kettévágjuk, sárgáját kiszedjük, villával szétnyomkodjuk és a finomra vágott metélőhagymával, vagy zöldpetrezselyemmel együtt hozzákeverjük a habosra vert vajhoz.
Egy kisebb tálon szépen eligazítjuk, és meghintjük a nagyon apróra vágott tojásfehérjével.

Tojáspástétom 02.
Hozzávalók:
4 tojás, 1 lila hagyma, 4 evőkanál majonéz, kb. 1 evőkanál joghurt, curry, bors, só

Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és apró kockára vágjuk a sárgáját, fehérjét vegyesen.
A lila hagymát is felaprítjuk.
A majonézt összekeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a hagymát és a tojást és ízlésünk szerint fűszerezzük.
Ha van, zöld fűszereket is tehetünk bele.

Tojáspástétom 03.
Hozzávalók:
6 tojás, 1 kávéskanál mustár, őrölt bors, kevés szardellapaszta, reszelt vöröshagyma, 1 kanál vaj

Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, majd ledaráljuk.
A ledarált tojást a mustárral, a borssal, a szardellapasztával, a reszelt vöröshagymával és a vajjal összekeverjük.
Hagyjuk, hagy hűljön ki.
Hosszúkás formájú legyen.

Tojáspástétom 04.
Hozzávalók:
5 db kemény tojás, 150 g májkrém (vagy 2 kis dobozos), 100 g vaj, mustár, só, őrölt bors, snidling

Elkészítése:
A vajat, májkrémet és az áttört tojásokat, krémesre keverjük. Ízesítjük a fűszerekkel, a finomra vágott snidlinggel és máris lehet fogyasztani.
Egyszerű és nagyon finom!

Tojáspástétom 05.
Hozzávalók:
2 egész tojás, 5 dkg margarin, 1 evőkanál reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál curry, 1 csokor snidling (vagy zöldhagyma zöld szára), 1 teáskanál mustár, 1 dl kefir.

Elkészítése
A tojásokat keményre főzöm, majd meghámozva nagyon apróra vágom.
Keverőtálba teszem, hozzáadom a margarint, a zúzott fokhagymát, a nagyon finomra aprított snidlinget és a fűszereket.
Az egészet habosra keverem.
Hideg szendvicsre való pástétom.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - TOJÁSPÁSTÉTOMOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.