Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A TÖLTÖTT TOJÁSOK 1

2017.03.26

TOJÁSOK KÖNYVE


AMERIKAI TÖLTÖTT TOJÁS
Hozzávalók:
8 tojás, 10 dkg gomba, 10 dkg sonka, 1 kanál reszelt hagyma, 1 kanál olaj, 3 cl konyak, 1 dl vörösbor, 1 kanál mustár, bundázáshoz: liszt, tojás, morzsa, zsír a kisütéshez

Elkészítése:
A kemény tojásoknak vágjuk le a laposabbik csúcsát, szedjük ki belőlük a sárgáját úgy, hogy a tojás fehérje sértetlen maradjon. A reszelt hagymát pirítsuk meg az olajban, tegyük bele a gombát, pároljuk meg, süsük zsírjára. Tegyük bele az apróra vágott sonkát, a konyakot, a vörösbort, a mustárt. Ezzel a masszával megtöltjük a kivájt tojásokat. Visszahelyezzük a levágott fehérjecsúcsokat, és a tojásokat lisztben, tojásban, morzsába forgatjuk.
Forró olajban kirántjuk.

BRASSÓI TÖLTÖTT TOJÁS CSŐBEN SÜTVE
Hozzávalók:
főtt tojás 8 db, juhtúró 25 dkg, vaj 8 dkg, póréhagyma 15 dkg, tejföl 2 dl, tojássárgája 1 db, Göcseji csemege sajt 15 dkg, tárkonylevél, gyömbér, só

Elkészítése:
A főtt tojásokat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat a juhtúróval együtt finom szűrőn áttörjük. Keverőtálba tesszük, hozzáadunk 4 dkg lágy vajat, sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük, és habverővel krémszerűvé keverjük. A póréhagymát karikákra vágjuk. Egy serpenyőben 4 dkg vajat hevítünk, a póréhagymát üvegesre pirítjuk benne, majd átöntjük egy tűzálló tálba, és egyenletesen elterítjük. A túrótöltelékkel megtöltjük a félbevágott tojásfehérjéket, és a párolt hagymakarikákra szépen egymás mellé sorakoztatjuk. A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, kissé megsózzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, és a tojásokra öntjük.
Előmelegített sütőben, magas hőfokon szép pirosra sütjük.
Forrón tálaljuk.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A TÖLTÖTT TOJÁSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.