Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A TÖLTÖTT TOJÁSOK 2.

2017.04.19

TOJÁSOK KÖNYVE


AJÓKÁS (RINGLIS) TÖLTÖTT TOJÁS
Hozzávalók: 4 tojás, 1 doboz ringli, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál majonéz, 2 dkg vaj, 1 dl tejföl, kevés só

Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, majd hosszában félbevágjuk. A sárgájukat kiemeljük, összekeverjük a reszelt vöröshagymával, a vajjal, kevés sóval és a ringli leszűrt olajának felével. A fél tojásfehérjéket púposra töltjük a keverékkel. A ringli felét apróra vágjuk, elkeverjük a majonézzel, a tejföllel, és hozzáadjuk a maradék ringliolajat is. A töltött tojásokat töltelékükkel lefelé tálra tesszük, és leöntjük a mártással.
Tetejére tesszük a maradék ringlit. Jól behűtve kínáljuk.

BÁBOLNAI TÖLTÖTT TOJÁS
Elkészítése:
Négy-öt darab csirkemájat kevés zsíron megsütünk, és ha kihűlt, egész finomra vágjuk.

Közben 4 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, és hosszában félbevágjuk. Sárgájukat kivesszük, és összedolgozzuk a májjal, sóval, törött borssal és annyi mustárral, hogy pikáns ízű legyen.
Megtöltjük a tojásokat.
Franciasalátára tartármártással áthúzva tálaljuk. .

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A TÖLTÖTT TOJÁSOK
Szerző:
valamint
valamint a gyűjtemény összeállításához a családi recepteken kívül Almási Edina, Barna Aladár,
Ferenczy Amanda,  Hargitai Dezső, Kiss Benő, Kovács Nándor,
Schiller Aurél, Suhajda András, Szabó Béla, Szászvárosi István, és további sok gyűjtőtársam receptközlései
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.