TOJÁSOK KÖNYVE - A TÖLTÖTT TOJÁSOK 2.

AJÓKÁS (RINGLIS) TÖLTÖTT TOJÁS
Hozzávalók: 4 tojás, 1 doboz ringli, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál majonéz, 2 dkg vaj, 1 dl tejföl, kevés só
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, majd hosszában félbevágjuk. A sárgájukat kiemeljük, összekeverjük a reszelt vöröshagymával, a vajjal, kevés sóval és a ringli leszűrt olajának felével. A fél tojásfehérjéket púposra töltjük a keverékkel. A ringli felét apróra vágjuk, elkeverjük a majonézzel, a tejföllel, és hozzáadjuk a maradék ringliolajat is. A töltött tojásokat töltelékükkel lefelé tálra tesszük, és leöntjük a mártással.
Tetejére tesszük a maradék ringlit. Jól behűtve kínáljuk.

BÁBOLNAI TÖLTÖTT TOJÁS
Elkészítése:
Négy-öt darab csirkemájat kevés zsíron megsütünk, és ha kihűlt, egész finomra vágjuk.
Közben 4 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, és hosszában félbevágjuk. Sárgájukat kivesszük, és összedolgozzuk a májjal, sóval, törött borssal és annyi mustárral, hogy pikáns ízű legyen.
Megtöltjük a tojásokat.
Franciasalátára tartármártással áthúzva tálaljuk. .

TOJÁSOK KÖNYVE - A TÖLTÖTT TOJÁSOK
Szerző:

valamint a gyűjtemény összeállításához a családi recepteken kívül Almási Edina, Barna Aladár,
Schiller Aurél, Suhajda András, Szabó Béla, Szászvárosi István, és további sok gyűjtőtársam receptközlései


