Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - A TÖLTÖTT TOJÁSOK 4.

2017.05.25

TOJÁSOK KÖNYVE


BUNDÁZOTT TÖLTÖTT TOJÁS
Hozzávalók:
5 tojás + 1 tojássárgája, 1 doboz olajos hal, fél citrom leve és reszelt héja, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dkg vaj, 1 dl tej, 3-4 evőkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, törött fekete bors és só ízlés szerint, liszt a bundázáshoz, olaj a sütéshez

Elkészítése:
4 tojást keményre főzünk, majd meghámozva hosszában félbevágjuk. Sárgájukat kiszedjük, és simára keverjük a puha vajjal, 1 evőkanál tejföllel, a nyers tojássárgájával és a levétől leszűrt szardíniával. (A szardínia levét félretesszük.) Ízesítjük a megtisztított és pépesre zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a citromlével és a citromhéjjal. A fél tojásfehérjéket annyira púpozva töltjük meg a szardíniás töltelékkel, mintha egész tojások lennének, majd a tojásnak azt a részét, amelyet nem fed a tojásfehérje, a reszelt sajtba mártjuk, úgy, hogy az, vastagon rátapadjon. (A sajtot kicsit rá is nyomkodjuk)
A maradék nyers, felvert tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, törött borsot és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Ebben a tésztában megmártjuk a töltött sajtos tojásokat, és bő, forró olajban sárgás pirosra sütjük mindkét oldalát.
Tálaláskor leöntjük a tejfölbe kevert szardíniaolajjal.

DIÓS ROKFORTTAL TÖLTÖTT TOJÁS 01.

Hozzávalók:
4 tojás, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 evőkanál nagyon finomra darált dió, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál tejföl, 1 késhegynyi őrölt fehér bors, a tetejére 2 dl tejföl és 1 teáskanál durvára darált dió, valamint néhány salátalevél

Elkészítése:
A kemény tojásokat meghámozom, és hosszában félbevágom. A tojássárgákat kivéve összekeverem a darált dióval, a rokforttal és a tejföllel, majd hozzáteszem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint a borsot. A fél tojásfehérjékbe beletöltöm a masszát, és salátalevéllel bélelt tálra rakom.
A töltelék maradékát a tejföllel simára keverem és leöntöm vele a tojásokat, végül rászórom a diót.
Jégbe hűtve tálalom.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - A TÖLTÖTT TOJÁSOK
Szerző:

valamint a gyűjtemény összeállításához a
családi recepteken kívül Almási Edina, Barna Aladár,
Ferenczy Amanda,  Hargitai Dezső, Kiss Benő, Kovács Nándor,
Schiller Aurél, Suhajda András, Szabó Béla, Szászvárosi István, és további sok gyűjtőtársam receptközlései
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.