Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÖLTÖTT ALMÁK 1

2016.12.14

TÖLTÖTTEK


ÁFONYÁVAL TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók 8 személyre:
8 db kisebb (savanykás) alma, 2 evőkanál citromlé, 30 dkg áfonyalekvár, 1 csokor friss citromfű

Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, a magházat kiemeljük és citromlével ízesített vízben, nem túl puhára főzzük, lecsöpögtetjük. A fél almákba a magház helyére, egy-egy kanálnyi áfonyadzsemet halmozunk, és apróra vágott citromfű-levelekkel megszórjuk. Vadhúsból vagy libamájból készült pástétomok kísérőjeként tálaljuk.

BAZSALIKOMOS CAMEMBERT-REL TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók:
10 dkg Ráma csészés margarin, 4 db alma, 1 db camembert sajt, 2-3 szál friss bazsalikom, 2 dl majonézmártás, 1 evőkanál ketchup, 5 cl Calvados, só

Elkészítése:
Az áttört camembert sajtot finomra vágott bazsalikommal és kevés sóval fűszerezzük, majd a margarinnal habosra keverjük. Az almák tetejét cakkosan levágjuk, és a magházat karalábévájó segítségével kiemeljük. A camembert krémet az almákra halmozzuk, majd a tetejét ráhelyezzük. Közben a majonézmártást calvadossal és ketchuppal ízesítjük. Tálaláskor a camembert-tel töltött almákat a tányérokra helyezzük, és körülöntjük a calvadosos majonézmártással.

CAMEMBERT-REL TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók 4 személyre:
4 alma, 10 dkg camembert sajt, 1 tojás, 1 dl tejföl, só, 1 dl fehérbor.
Főleg vendégváró előételnek alkalmas.

Elkészítése
Az alma szár felőli részén levágunk egy szélesebb kalapot, az alma magházát kiszedjük, és egy kevés almát is kivájunk, amit felaprítunk és összekeverjük a villával szétnyomott puha sajttal. Az almával kevert sajtot visszatöltjük a magház helyére, a tojással, kevés sóval elkevert tejfölből egy evőkanálnyit teszünk rá, s ráhelyezzük az almakalapot. Tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk kevés fehérborral, és előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt megsütjük.

CSIRKEHÚSSAL TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók:
20 dkg főtt csirkehús, 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, 5-6 db alma, 1/2; citrom

Elkészítése:
A főtt csirkehúst apróra vagdaljuk. Vajból és lisztből fehér rántást készítünk, felengedjük 1 dl tejjel, majd sűrűre főzzük. Ezután összekeverjük az apróra vágott csirkehússal. Egészséges, hibátlan lehetőleg egyforma nagyságú meghámozott almáknak kivesszük a közepét, citromos vízbe tesszük (így nem barnulnak meg). A kivájt részeket - a magház kivételével apróra vágjuk, és a hús közé keverjük. A citromos vízből kivett almákat megtöltjük, vajjal kikent tűzálló tálra tesszük, és az előmelegített sütőben megsütjük.

CSIRKEHÚSSAL TÖLTÖTT ALMA (IRÁN)
Hozzávalók
6 nagy savanykás alma, 6 ek darált, főtt csirkemell, 2 ek főtt, passzírozott sárgaborsó, 2 ek reszelt hagyma, 1 mk őrölt fahéj, 1/4 mk őrölt szegfűszeg, késhegynyi bors, só, 2 ek vaj, 1 ek citromlé, 2 dl víz, 1 ek zsemlemorzsa, 1 tk porcukor

Elkészítése:
Pirítsuk üvegesre a hagymát 1 ek vajon, tegyük bele a húst, fahéjat, szegfűszeget, borsot, borsót. Keverjük össze, vegyük le a tűzről.
Vágjuk le az alma tetejét, óvatosan szedjük ki mélyen a magos részt, úgy, hogy nagy üreg legyen. Töltsük meg a hússal.
Törjük át a kikapart almamaradékot, keverjük össze a cukorral, vízzel, citromlével és öntsük az almákra. Szórjuk le zsemlemorzsával, tegyünk rájuk darabka vajat.
Közepesen meleg sütőben sütjük 30 percig.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
ALMALEXIKON - A TÖLTÖTT ALMÁK 
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.