Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÖLTÖTT ALMÁK 3.

2017.02.24

TÖLTÖTTEK


GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT ALMA 01.
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb alma, 20 dkg gesztenyepüré, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál citromlé, 16 szem hámozott mandula

Elkészítése:
Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk és annyi citromlével és cukorral ízesített vízben, amennyi ellepi, megpároljuk. Lecsöpögtetjük, és egyenként tányérra állítjuk őket, majd az üregüket megtöltjük gesztenyepürével.
A hámozott mandulákkal díszíthetjük - ha gazdagabban akarjuk kínálni, tejszínhabbal kedveskedhetünk.

 

GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT ALMA 02.
Hozzávalók 6 személyre:
6 alma, 20 dkg gesztenyemassza, 2 cl triple sec, 2 cl konyak, 20 dkg tejszínhab, 10 dkg áfonyadzsem

Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk, szegfűszeges, citromos, cukros, forrásban lévő vízbe tesszük kb. fél percre. Innen kivéve hideg vízbe helyezzük. A gesztenyemasszát konyakkal, triple sekkel ízesítjük, kihabosítjuk, és a kifúrt almákba töltjük.
Tálaláskor a tányérra helyezett alma tetejére tejszínhabot nyomunk, majd áfonyadzsemmel és gyümölccsel díszítjük.

 

GOMBÁVAL TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók:
4 nagy alma, 1 kis doboz konzervgomba, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, margarin, só, bors, piros paprika, 1 kis fej hagyma, fokhagymamártás

Elkészítése:
A magházat kiszúrom és az almákat citromos vízben félpuhára főzöm. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítom, hozzáteszem a feldarabolt gombát, kis ideig együtt párolom, majd sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezem, és ráütöm a tojásokat. A vízből kiszedett almákat bevagdosom, mintha szeletelném, de nem esnek szét, csak szétnyithatók, mint egy virág. A nyílásokba töltöm a tojásos gombát. Az almákat kivajazott jénai tálra rakom, olvasztott vajjal meglocsolom, és előmelegített sütőben vagy mikróban átforrósítom.
Melegen, fokhagymamártással tálalom.

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
ALMALEXIKON - A TÖLTÖTT ALMÁK br> Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.