Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÖLTÖTTEK - TÖLTÖTT ALMÁK 4

2017.04.29

TÖLTÖTTEK


HIDEG HÚSOS TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók 4 személyre:
4 db alma, 20 dkg konzerv vagdalt hús, 1 dl tejföl, 1 táskánál mustár, csipetnyi só és őrölt bors, 1 evőkanál citromlé, a tetejére apróra vagdalt petrezselyemzöld

Elkészítése:
A konzerv vagdalt húst villával összetörjük, a tejföllel és a mustárral jól eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. Az almákat kettévágjuk, meghámozzuk, és a magházukat kivájjuk. Annyi citromlével ízesített vízben, amennyi ellepi, félig megfőzzük (3-4 perc).
A megfőtt almákat lecsöpögtetjük, és egy tálra állítjuk az üregükkel fölfelé. A vagdalt húsos krémet a magház helyére halmozzuk, és legalább fél napra behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Petrezselyemmel meghintve kínáljuk előételnek vagy uzsonnára.

 

 

HIDEG TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók:
4 db alma, 10 dkg dióbél, fél citrom, 5 dkg mazsola, 2 dl fejszín, 3 dl tej, 15 dkg kristálycukor, 4 db tojássárgája, 1/4 vaníliarúd, 1 teáskanál liszt

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, magházát kifúrjuk, és enyhén citromos forró vízbe tesszük 5 percre. Lecsorgatjuk, és tálalásig hideg helyen tartjuk. A diót ledaráljuk, 1 dl vízzel, 1 dl tejjel, 5 dkg cukorral, és az áztatott mazsolával sűrű krémet főzünk belőle. A tojások sárgáját habosra keverjük, 10 dkg cukorral és liszttel. Feleresztjük 2 dl tejjel, beletesszük a lereszelt vanília rudat, és vízgőz fölött kevergetjük, amíg sűrűsödni kezd. A gőzről levéve tovább kevergetjük, amíg kihűl.
Ekkor hozzákeverünk 1 dl kemény tejszínhabot.
Az almákat megtöltjük diókrémmel és ráöntjük a vaníliakrémet, és tejszínhabbal díszítjük.

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
ALMALEXIKON - A TÖLTÖTT ALMÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.