Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÖLTÖTTEK - TÖLTÖTT KIFLIK 1.

2018.10.16

TÖLTÖTTEK

BOLOGNAI TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók:br>4 db kifli, 12 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 2 gerezd fokhagyma, 3 g törött bors, 2 g kakukkfű, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 20 dkg főtt marhahús, 3 dkg paradicsompüré, 8 dkg reszelt sajt

Elkészítése:>br> A finomra vágott vöröshagymát az olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket, sóval, zúzott fokhagymával, törött borssal, kakukkfűvel és vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Fedővel letakarva a zöldségeket puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a ledarált főtt marhahúst és a paradicsompürét. Nem erős tűzön jól összeforraljuk.
A kifliket lapjával kettévágjuk, és az elkészített raguval megtöltjük.
Tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben megpirítjuk.

 

GÉPSONKÁVAL TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók 4 személyre:
8 óriáskifli, 20 dkg gépsonka, 2 kávéskanál sűrített paradicsom, só, bors, 2 doboz májkrém, 2 tojássárgája, snidling vagy hagyma, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése: >br>Az óriáskifli egyik végét megnyitjuk, a belsejét késsel óvatosan kiszedjük. A végét nem dobjuk el, a lezárásnál szükség van rá. A kifli üregét kétféle, gyorsan elkészíthető keverékkel töltjük.
A gépsonkát apró csíkokra vágjuk, sűrített paradicsommal összekeverjük, enyhén borsozzuk
A dobozos májkrémet a tojássárgájával elkeverjük, apróra vágott snidlinggel vagy kevés hagymával ízesítjük, kicsit sózzuk.
Egyszerre elkészíthetjük mindkét tölteléket, a kifliket felváltva töltjük meg, a végével lezárjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és egymás mellé helyezzük a 8 töltött kiflit. 2 dl tejfölt gyorsan elkeverünk a reszelt sajttal, és a kiflire öntjük.
Pár percre sütőbe tesszük
Jó tudni! .
Ízléstől függően bármilyen reszelt sajttal (a füstölt erőteljesebb, karakteresebb ízű) készíthető.

 

GOMBÁVAL TÖLTÖTT KIFLI
Elkészítése:
4 db magos kiflit hosszában kettévágunk, a beléből egy keveset kivájunk. 30 dkg apróra vágott gombát 1 reszelt hagymával 3 ek olajon megpárolunk, sózzuk, borsozzuk és 1 egész tojással elkeverjük. Ezzel megtöltjük a tepsiben egymás mellé fektetett kifliket, 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk őket, és 2 dl vizet alájuk öntünk a tepsibe.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogós falatokat kapunk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
TÖLTÖTTEK TÖLTÖTT KIFLIK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.