Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÖLTÖTTEK - A TÖLTÖTT PAPRIKÁK 2.

2018.09.22

TÖLTÖTTEK

ARADI TÖLTÖTT PAPRIKA KAPROS KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
1 doboz konzerv székelykáposzta, 2 doboz konzerv töltött paprika, 10 dkg füstölt szalonna, kevés kapor, 2 dl tejföl

Elkészítése:
A füstölt szalonnát apró kockára vágva kiolvasztjuk. A töltött paprikát tepsibe tesszük, rátesszük a füstölt szalonnát, a sütőben megsütjük, és rászórjuk a finomra vágott kaprot. Ráöntjük a kiolvasztott székelykáposztát, néhány percig forraljuk, majd tejföllel tálaljuk.

ATHÉNI TÖLTÖTT PAPRIKA
Hozzávalók:
40 dkg marhahús, 2,4 dl rizs, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 0,6 dl olaj, 20 dkg sűrített paradicsom, 1 evőkanál só, fél teáskanál oregánó, 1 tojás, 8 db zöldpaprika, 10 dkg feta sajt, 5 dl víz, 2 evőkanál liszt

Elkészítése:
A kiválogatott és megmosott rizst húsz percre áztassa langyos vízbe, majd szűrje és csepegtesse le. Kézzel alaposan dolgozza össze a darált hússal, a reszelt hagymával, a zúzott fokhagymával, olajjal, sóval, borssal, oregánóval, az alaposan felvert tojással, a reszelt sajttal és egy kanál sűrített paradicsommal. A paprikák kalapját vágja le, kaparja ki a magokat, és mindegyiket töltse meg a töltelékkel. Amikor ezzel végzett, valamennyi töltött paprika közepébe nyomja bele egy vastagabb fakanál nyelét. (Így nem reped szét főzés közben a paprika.) Forgassa bele a lisztbe mindegyiket. A maradék paradicsomot hígítsa fel, öntse nagyobb lábasba és rendezze el benne a töltelékeket.
Fedő alatt gyöngyözve főzze 40-45 perc alatt készre.
Főtt burgonyával tálalja.

BABBAL TÖLTÖTT PAPRIKA
Hozzávalók:
4 ecetes paprika, 20 dkg tarkabab, 1,5 dl olaj, 1 vöröshagyma, só, piros- paprika.

Elkészítése:
A beáztatott babot sós vízben megfőzzük, 0,5 dl olajban megpároljuk a hagymát, meghintjük pirospaprikával, a babba keverjük, s megtöltjük vele az ecetes paprikákat. A maradék babbal néhány kanálnyi ecetes paprikalevet keverünk. Olajozott, tűzálló tálba egy sor babot teszünk, erre fektetjük a paprikákat, és betakarjuk a babbal, 1 dl olajat elkeverünk pirospaprikával, ráöntjük a babra és 15-20 percig sütjük.
Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

Forrás:
TÖLTÖTTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.