Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÖLTÖTTEK - TÖLTÖTT PAPRIKÁK 3

2018.12.04

TÖLTÖTTEK

BORJÚHÚSSAL TÖLTÖTT PAPRIKA
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyméretű kaliforniai paprika (lehet különböző színű), 40 dkg darált borjúhús, 0,5 dl erőleves, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 2-3 cikk fokhagyma, só

Elkészítése:
A darált húst ízesítjük sóval, borssal, és az összezúzott fokhagymával. A paprikák csutkáját kiemeljük, az ereket eltávolítjuk, majd az üregeket megtöltjük a darált hússal. A megtöltött paprikákat egy nagy serpenyőbe tesszük, aláöntjük az olajjal elkevert levest, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Közben néha megrázzuk az edényt, hogy a paprika ne süljön le.
Addig pároljuk, míg a leve teljesen elfő.
Melegen vagy hidegen egyaránt tálalhatjuk. Elkészítési idő: 45 perc

BURGONYÁVAL TÖLTÖTT PAPRIKA
Hozzávalók:
8 db húsos, vastag zöldpaprika, 4 db közepes nagyságú, héjában főtt burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, fél dl tej, 2 dl tejföl, 1 csokor friss zellerlevél, 1 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött bors, 1 teáskanál vegeta

Elkészítése:
A meghámozott főtt burgonyát lereszelem és összekeverem a habosra felvert tojással, a vegetával, a törött borssal, a tejjel, és a megmosott, finomra metélt zeller zölddel. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom, majd megfuttatom rajta a zúzott fokhagymát. A fokhagymás zsírt és a pörcöt hozzákeverem a burgonyás masszához. A megmosott, és kicsumázott zöldpaprikába, beletöltöm a burgonyás fűszeres krémet, majd tepsibe vagy lapos tűzálló tálba rakom, jó szorosan egymás mellé. Tetejére kenem a tejfölt, megsózom, és alufóliát borítva a tepsire, betolom az előmelegített forró sütőbe.
Közepes lángon harminc percig párolom, ezután pedig a fedőt leveszem a tetejéről, és a paprikákat pirosra pirítom.
Felkarikázva tálalom és salátát kínálok hozzá. Elkészítési ideje: körülbelül 85 perc.

BUSÁVAL TÖLTÖTT PAPRIKA FŰSZERES BUNDÁBAN SNIDLINGES SAJTMÁRTÁSSAL
Beazonosítatlan somogyi recept
Elkészítése:
A busát letisztítva, filézve ledaráljuk. Hozzáadjuk az előfőzött rizst, tojást, ízlés szerint apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel törött borssal, sóval ízesítjük. Kisebb paprikákba töltjük, majd lisztbe, tojásba és durvára őrölt borsos zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban megsütjük. Főzőtejszínből, krémsajtból, vajból sajtmártást készítünk, melyet tálalás előtt aprított snidlinggel összeforralunk, a felszeletelt paprikához kínáljuk.

CSIRKÉS-SONKÁS TÖLTÖTT PAPRIKA
Hozzávalók:
két nagy zöldpaprika, 5 dkg darált főtt csirkehús, 5 dkg darált főtt sonka, egy kis fej hagyma apróra vágva, negyed teáskanál majoránna, szükség szerint só, fekete-bors, fél tojás, 15 dkg joghurt, kevés mustár, petrezselyemlevelek a díszítéshez

Elkészítése:
A zöldpaprikát szár felőli végét vágjuk le, tisztítsuk meg. Forrásban levő vízben, tíz percig blansírozzuk, majd forró vízben hűtsük le. A töltelékhez keverjük össze a csirkét, a sonkát, a hagymát és a két paprikába, jól tömjük meg. Tűzálló edényben, forró sütőben süssük 45 percig. Ha kész, a tojásból, mustárból és joghurtból készült keverékkel locsoljuk meg, majd süssük még 20 percig.
Forrón, petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
TÖLTÖTTEK - TÖLTÖTT PAPRIKÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.