Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK TÚRÓVAL 1.

2019.05.16

TÚRÓS RECEPTEK

Körözöttel töltött tojás 1.
a Hozzávalók: 4 db tojás, 25 dkg juhtúró, 5 dkg vöröshagyma, 2 g köménymag, 8 dkg vaj, 5 g pirospaprika, 1 csomó metélőhagyma, 4 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, só.

Elkészítés:
A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk.
A sárgákat kivesszük és a juhtúróval együtt finom szűrőn keresztül áttörjük. Hozzákeverjük a lereszelt vöröshagymát, az őrölt köménymagot, a sót és a lágy vajat. Az így elkészített körözöttet két részre osztjuk.
Az egyikhez hozzákeverjük a pirospaprikát, a másikhoz az apróra összevágott metélőhagymát. Így két színű - piros és zöld - körözöttet kapunk. A nagyobb paradicsomokat lapjával kettévágjuk, és mindkét körözöttből nyomózsákból a paradicsomra spriccelünk egy keveset. Mindegyik paradicsomra ráhelyezünk egy-egy főtt tojásfehérjét, és ízlésesen megtöltjük a körözötteket.
Tetejét szeletelt zöldpaprikával díszítjük, és pirítós kenyeret adunk hozzá.

Körözöttel töltött tojás 2.
Hozzávalók:
50 dkg túró, 4 db tojás, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 g piros fűszerpaprika, 1 csipet őrölt kömény, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 1 dkg só.

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és félbevágjuk. A sárgáját a túróval szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, az őrölt köményt, a finomra vágott vöröshagymát, kikeverjük és kétfelé osztjuk.
A körözött egyik felét paprikával, a másik felét finomra vágott petrezselyemzölddel színezzük. A fél tojásokat a körözöttel megtöltjük, habzsák és csillagcső segítségével úgy, hogy adagonként egy piros és egy zöld színű jusson.
Tálaláskor a töltött tojásokat tegyük szeletre vágott paradicsomra és díszítsük szeletelt zöldpaprikával.

Körözött 3.
Hozzávalók:
50 dkg túró, 20 dkg vaj, 5 g őrölt kömény, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg só, 1 dkg fűszerpaprika.

Elkészítés:
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a fűszereket és a reszelt hagymát, habosra keverjük.

Körözött 4.
Hozzávalók:
50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 csomó kapor, 1 dkg só, 1 csomó újhagyma.

Elkészítés:
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és a finomra vágott kaprot, habosra keverjük.
Az újhagymát szeletelve vagy finomra vágva keverjük bele.

Körözött 5.
Hozzávalók:
50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 csomó metélőhagyma, 1 dkg só, 7 újhagyma.

Elkészítés:
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és a finomra vágott hagymákat, habosra keverjük.

Körözött kapribogyóval
Hozzávalók:
50 dkg túró, 10 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg kapribogyó, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 dkg só.

Elkészítés:
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a vajat, kikeverjük, sóval ízesítjük és belekeverjük a finomra vágott fűszernövényeket.
Sós kekszbe töltve, vagy hideg előételekhez töltelékként adhatjuk.

Körözött krém
Hozzávalók:
20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 cl sör, só, köménymag, pirospaprika, mustár ízlés szerint.

Elkészítés:
A juhtúrót a vajjal, a finomra vágott vöröshagymával, mustárral és az ízesítőanyagokkal simára keverjük (a köménymagot késsel egy kicsit vágjuk meg),végül hozzáadjuk a sört.
Tányérra vagy tartóba helyezve, kés hegyével formázzuk.
Felhasználása igen sokrétű.
Szendvicskészítéshez, zöldpaprika, paradicsom, valamint főtt tojás töltésére igen alkalmas..

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTEK TÚRÓVAL
wikibooks
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.