Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK TÚRÓVAL 2.

2019.11.28

TÚRÓS RECEPTEK

Körözött metélőhagymával
Hozzávalók:
40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélőhagyma, egy csipet őrölt kömény.

Elkészítés:
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a szoba hőmérsékletűre felmelegített vajat, sót, őrölt köménymagot és az apróra összevágott metélőhagyma 2/3-ad részét.
Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen, majd egy kanál segítségével golyókat formázunk belőle és a megmaradt apróra vágott metélőhagymába forgatjuk.
Tálaláskor díszíthetjük szeletekre vágott paprikával és paradicsommal.
Pirítós kenyeret adjunk hozzá.

Körözött paprikába töltve
Hozzávalók:
40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csipet őrölt kömény, 5 g piros fűszerpaprika, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vöröshagyma, 8 db zöldpaprika.

Elkészítés:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és a fűszereket, habosra keverjük. A zöldpaprikákat kicsumázzuk és az ereket eltávolítjuk. A paprikákat egy habzsák segítségével megtöltjük a körözöttel és hűtőszekrénybe tesszük, hogy a körözött megdermedjen.

Tálaláskor a töltött paprikákat felszeleteljük, tálra helyezzük és szeletre vágott póréhagymával díszítjük.

Körözöttel töltött patisszon
Hozzávalók:
8 db patisszon, 2 dkg só, 1 db citrom, 40 dkg túró, 1 csomó újhagyma, 5 g őrölt kömény, 20 dkg vaj, 1 dkg piros fűszerpaprika, 1 fej saláta.

Elkészítés:
Szép egyforma patisszonokat válogassunk, jól megmossuk, citromos-sós vízben megfőzzük.
A kihűtött patisszonok közepét kanállal kivágjuk.
Az átpasszírozott túróból elkészítjük a körözöttet.
Habzsák és csillagcső segítségével a patisszonokba töltjük.
Fejes salátával díszített üvegtálra tálaljuk.

Körözöttel töltött sonka
Hozzávalók:
40 dkg túró, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 8 szelet sonka, 5 g piros fűszerpaprika, 1 csipet őrölt kömény, 1 dkg só, 20 dkg aszpik, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 db paradicsom.

Elkészítés:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a finomra vágott hagymát és a fűszereket, habosra keverjük.
A sonkaszeletekre rátesszük a körözöttet és rolád szerűen feltekerjük, majd olvasztott és lehűtött aszpikkal fényezzük.
Paradicsommal, ill. paradicsomgerezdekkel és petrezselyemzölddel díszítjük.

Körözöttes sajttorta
Hozzávalók:
60 dkg túró, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 g fűszerpaprika, 1 csomó metélőhagyma, 1 dkg só, egy csipet őrölt kömény, 35 dkg trappista sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomag Ropi.

Elkészítés:
A trappista sajtból négy szeletet vágunk.
A túrót áttörjük és a vajjal habosra keverjük, majd elosztjuk háromfelé. Az egyik részt fűszerpaprikával, a másodikat finomra vágott metélőhagymával, a harmadikat őrölt köménymaggal és reszelt vöröshagymával ízesítjük, mindhárom tölteléket ízlés szerint sózzuk.
A kerek sajtszeleteket felváltva töltjük a háromszínű töltelékkel.
A pirospaprikás töltelékből egy keveset visszahagyunk a díszítéshez.
A kész sajttortát hűtőben kifagyasztjuk, így könnyen tudjuk szeletelni.
A szeleteket a visszamaradt túrókrémmel, petrezselyemzölddel és kisebb darabokra tört ropival díszítjük.

Körözöttes zsúrkenyér
Hozzávalók:
1 db zsúrkenyér, 8 dkg vaj, 20 dkg körözött, 1 csomó metélőhagyma.

Elkészítés:
A zsúrkenyeret felszeleteljük, vajjal megkenjük.
A körözöttet habzsákból csillagcső segítségével a kenyérszeletekre elosztjuk.
A finomra vágott metélőhagymával díszítjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTEK TÚRÓVAL
wikibooks
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.