Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZILVESZTER - 2019. 12. 31.

2019.12.31

ÜNNEPI ÉTELSOROK

Különleges borscs
Hozzávalók:
50 dkg csirkeaprólék, 50 dkg marhalábszár (egy darabban), 25 dkg főtt, kicsontozott füstölt sonka vagy nem zsíros tarja, 1 pár debreceni kolbász, 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, karfiolrózsa stb.). 30 dkg készen vásárolt (vagy házilag elkészített) ecetes-tormás céklasaláta, 2 dl céklalé, 25 dkg savanyú káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál frissen reszelt torma, 1 babérlevél. 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítése:
A marhahúst megmosom, leszárítom, és 2 evőkanál felhevített olajon minden oldalát körülsütöm.
Ha a hús egész felülete megfehéredett, ráöntök 2 és félliternyi hideg vizet, és megsózva jó puhára főzöm.
Közben a csirkeaprólékot gondosan megtisztítom, és kis darabokra vágom (csirkeollóval könnyen át lehet vágni a csirkecsontokat).
A megmaradt olajon megfonnyasztom a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat is rátéve, erős lángon, hirtelen lepirítom.
Csak annyi vizet öntök rá, amennyi szűken ellepi, és puhára főzöm.
A főtt aprólékot gondosan kicsontozom, és a húst metéltre vágva félreteszem, levével együtt.
A főtt marhahúst is kiveszem a levéből, és ugyancsak metéltre vágom.
A megtisztított zöldségeket vékonyka hasábokra aprítom, a debreceni kolbász bőrét lehúzom, és vékonyra karikázom.
A céklasalátát leszűröm, és a céklát ugyancsak vékony csíkokra vagdosom. A főtt sonkát is felcsíkozom.
Nagy fazékba belerakom a marhahúst, a csirkehúst, a sonkát, a zöldségeket, a kolbászkarikákat és a felaprított savanyú káposztát.
Az összes levet szitán átszűrve ráöntöm.
A fűszerekkel ízesítem, és a levest készre főzöm.
A tejszínbe belekeverem a lisztet és a tejföl felét, majd folytonosan kevergetve besűrítem vele a forrásban lévő levest.
Ez után teszem hozzá a céklasalátát és még annyi céklalevet, hogy az étel kellemesem pikáns (de ne túl savanyú) legyen.
Jól kiforralom, végül a reszelt tormát is beletéve befedem, és a lángot elzárom alatta.
Ezután a megmaradt tejfölt is belekeverem.
Hagyom, hogy kihűljön, majd adagokra osztva megfagyasztom.

Tejfölös kolbászleves
(na vrnjicku kobasice)
A Dráva menti horvátok szilveszterkor fogyasztott étele.
Elkészítése:
A kolbászt vízben megfőzik, majd világos rántással berántják, a végén tejfölös ecetes ízesítést kap.

Húsos bőségtál
Hozzávalók (10 személyre):
15 g (5 lap) színtelen zselatin, 4 dl tyúkhúsleves (kockából), 3 evőkanál vermut, 1 fej főzőhagyma, 20 dkg sárgarépa, 1,7 kg hátszín, 2 paradicsom, 1 tojás, 2 db kis csemegeuborka, 1 kis fej vöröshagyma, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1.5 dl joghurt, 1.5 dl üveges salátamajonéz, 10 szelet szűzérme (kb. 60 dkg), 3 evőkanál olaj, só, frissen őrölt fehér bors, a díszítéshez tetszés szerint salátalevél, mandarin, gyöngyhagyma, bébi-kukorica, csemegeuborka, és petrezselyemzöld;

Elkészítése:
A zselatint hideg vízben beáztatjuk.
Az erőlevest lábasban megmelegítjük, majd levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a vermutot, , és beleadjuk a kinyomkodott zselatint.
Hideg vízzel kiöblített lapos tálba öntjük, és kb. 3 és 1/2 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
A megtisztított főzőhagymát nagyobb cikkekre vágjuk.
A sárgarépát lekapargatjuk, megmossuk, és durvára feldaraboljuk.
A megmosott hátszínt konyhai törlőpapírral megtöröljük, és sóval, borssal bedörzsöljük.
A megmosott, megtisztított paradicsomot a hátszínnel, a hagymával, és a sárgarépával tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben, 250 fokon, (gáztűzhelynél 5-ös fokozaton) kb. 15 percig sütjük.
A sütőt 200 fokra, (gáztűzhely 3-as), lekapcsoljuk, és a húst további, kb. 25 percig sütjük.
Közben remuládmártáshoz a tojást kb. 9 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk.
A tojást, a lecsöpögtetett csemegeuborkát és a megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
A megmosott, lerázott petrezselyemzöldet felaprítjuk.
A joghurtot elkeverjük a majonézzel, majd beleszórjuk a tojást, az uborkát, a hagymát és a petrezselyemzöldet.
Sóval, borssal fűszerezzük.
A sütőből kivett hátszínt 15 percig pihentetjük.
Közben az aszpikot a formából óvatosan kiborítjuk, és apróra felkockázzuk.
A szűzérméket megmossuk, konyhai törlőpapírral leitatjuk róla a vizet, és a felforrósított olajon mindkét oldalukat kb. 2 perc alatt megsütjük.
Sóval, borssal megszórjuk, és hűlni hagyjuk.
A hátszínt hidegen felszeleteljük, majd a vele sült zöldségekkel, a szűzérmékkel és az aszpikkockákkal pecsenyéstálon elrendezzük.
A remuládmártást külön tálkában kínáljuk.
Tetszés szerint salátalevéllel, mandaringerezdekkel, gyöngyhagymával, bébi-kukoricával, csemegeuborkával, petrezselyemzölddel díszítjük.

Díszes kocsonya
Elkészítése:
A puhára főtt húst vágjuk hosszúkás, kisebb darabokra, és szép formában tálaljuk, ne tányérokban.
A forma aljára tegyünk egy ujjnyi megszűrt levet, és hagyjuk megalvadni.
Azután tegyünk rá keménytojáskarikákat szépen elrendezve, majd cifra késsel szép kerek szeletekre vágott főtt piros céklát és savanyú uborkát.
Erre is öntsünk egy ujjnyi levet.
Ha ez is megfagyott, rakjuk rá a felszeletelt húst (a csontot előzőleg szedjük ki belőle), és öntsük rá a többi levet.
Ha ez is megfagyott, akkor az egészet egy megfelelő nagyságú tálra borítsuk ki, és rakjuk körül céklaszeletekkel, uborkakarikákkal és ecetestormacsomókkal, azután ecet nélküli kapros tormával, szépen felváltva rakva a háromféle színt.
Az így tálalt kocsonya nagyon szép.
Fogyasztáskor szeletekre vágjuk.

Kocsonyázott tojás Munkácsy módra
Hozzávalók -
A halsalátához 250 g bármilyen főtt hal, 200 g friss paradicsom, 120 g gomba, 200 g zellergumó, Remoulade mártás, 12 db bevert tojás, tárkonylevelek, 600 g halaszpik

Elkészítése:
A főtt, szálkamentes halat, a meghámozott paradicsomot, a főtt gombát és a főtt zellert kis kockákra vágjuk, és elkeverjük kevés olvasztott aszpikkal, valamint a Remoulade-mártással.
Utóbbihoz 1 tojássárgájából és 1,75 dl olajból majonézt készítünk, és azt tejszínnel, mustárral, sóval, borssal, cukorral, caprival, szardellapasztával és apróra vágott, hámozott ecetes uborkával, metélőhagymával és tárkonylevéllel ízesítjük, és jól lehűtjük.
A forrásban lévő sós, ecetes vízbe ütött bevert tojások sárgája lágy maradjon, azért csak három percig főzzük.
Kiemelve hideg vízzel leöblítjük, és rongyos széleit levágjuk.
Közben 12 kis kerek bádogforma aljára vékony réteg aszpikot fagyasztunk, tárkonylevelekkel díszítjük, majd minden formába egy tojást teszünk, és langyos aszpikkal kiöntjük, majd kifagyasztjuk.
Tálalásnál a formákat meleg vízbe mártva, a tartalmukat kiborítjuk, egy kerek üvegtálra tálalt fenti halsalátára rendezzük, aszpikkal és salátalevelekkel díszítjük.
Gundel Károly: Kis magyar szakácskönyv

Rácponty
Hozzávalók:
1 kg ponty, 5 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, 3 dkg só, 5 dl tejföl.

Elkészítése:
Egy nagyobb pontyot megtisztítunk, és hosszában felhasítjuk, majd külső felét ujjnyi távolságra bevagdaljuk, sóval bedörzsöljük.
A bevágásokba vajdarabot vagy vékony füstöltszalonna-szeleteket nyomunk.
Sós vízben kockára vágott burgonyát főzünk.
Amikor a burgonya megfőtt, vajjal kikent tepsibe tesszük.
Föléje helyezzük a pontyszeleteket, tejföllel leöntjük, és puhára sütjük.
A halról a tejföl az alatta levő burgonyára folyik, és az egész a tejfölben párolódik mindaddig, míg a hal puha nem lesz.

Részeg virsli Szilveszterre
Elkészítése:
A műbeles virslit (személyenként 2 darabot) "megnyúzzuk", egyik oldalán hosszában fél cm-re bevágjuk, s fél óráig félédes fehérborban áztatjuk.
Szárazra töröljük, s a résbe vékony csík füstölt sajtot dugunk.
Grillsütőben megpirítjuk, meleg fehérboros mártással tálaljuk.
Mártás:
A fehérbort felforraljuk, s annyi étkezési keményítőt teszünk hozzá, amennyivel sűrű mártást kapunk.
Kevés cukorral, mustárral ízesítjük.

Szilveszteri spicces báránycomb
Hozzávalók:
1 báránycomb (kb. 1,8 kg), 5 szál újhagyma, 1 marék fokhagyma, 4 db babérlevél, 2 szál új zeller, kevés liszt, olaj, 3 evőkanál zsír, só, őrölt bors, fél liter sör.

Elkészítése:
Kérjük meg a hentest, hogy vágja rövidebbre a combcsontot.
Otthon éles késsel szépen megformázzuk a csontot, megmossuk, leszárítjuk, fokhagymaszeletekkel tűzdeljük.
ózzuk, borsozzuk, az olajon lassú tűzön elősütjük.
Fél óra múlva a zöldekből ágyat készítünk neki, a sör felét és a zsír felét alátéve lassú tűzön megsütjük.
Közben a maradék sörrel és zsírral locsolgatjuk, hogy szép fényes legyen.
Ha megsült, a sütőlevet leszűrjük, liszttel besűrítve kiforraljuk, mártásos csészében adjuk az asztalra.
A húst éles késsel a csontról lefejtjük, és a csontra szépen visszahelyezve tesszük a zöldekkel együtt a tálra.

Banán-csemege
Elkészítése:
4 banánt meghámozunk, 2-2 darabba vágjuk, és középen - ahol elvágtuk - beleszúrunk egy-egy darabka hurka-pálcikát.
Gőzön megolvasztunk 10 deka főzőcsokoládét, a hurkapálcikáknál megfogva, megmártjuk benne a fél banánokat, majd megforgatjuk őrölt dióban.
A hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.
(Ha vastagabb csokoládéréteget akarunk rávinni, több csokoládét olvasztunk.)

Juhtúrós tepertős pogácsa
Elkészítése:
25 deka juhtúrót összegyúrunk 20 deka margarinnal, egy kiskanál sóval meg 25 deka, liszttel, és hűtőszekrényben egy napig állni hagyjuk.
Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetejét megkenjük 15 deka darált tepertő meg 5 deka margarin keverékével.
Néhányszor hajtogatjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tetejét késsel rácsosra bevagdaljuk.
Tojással kenjük. és a sütőben szép pirosra megsütjük.
(A sütés második félidejében a tüzet mérsékeljük.)

Trüffel torta
A szilveszteri, újévi asztal méltó gyöngyszeme, finomsága.
Hozzávalók: a tortalaphoz:
9 tojás, 16 dkg kristálycukor, 7 dkg liszt, 17 dkg pörkölt, darált mogyoró, 8 dkg olvasztott csokoládé, fél csomag sütőpor.
Krémhez:
52 dkg csokoládé és 6 dl tejszín.
Trüffel golyóhoz:
1/2 dl tejszín, 10 dkg tortabevonó csokoládé, csokimorzsa vagy tortadara.

Elkészítése:
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk.
Először a sárgáját verjük fel, majd a cukor hozzáadásával a fehérjét.
A megolvasztott csokoládét hozzákeverjük a sárgájához.
A csokis tojássárgájába beleforgatjuk a fehérjehabot, majd elkeverjük benne a liszttel elkevert sütőport, és a mogyorót. 16 szeletes tortakarikában kb. 180 fokon kisütjük.
Amikor kihűl a tortalap, három lapba vágjuk.
A krémhez a tejszínt és a csokoládét rotyogásig felforraljuk, majd lehűtjük.
Ha kihűlt, habverővel verve kikeverjük, és a tortát megtöltjük.
A külsejére is hagyunk Trüffel krémet, azt is bevonjuk vele.
A tetejére halmokat spriccelhetünk, valamint minden szelet tetejére 1-1 trüffelgolyó kerül, melynek elkészítési módja: felmelegített tejszínben a csokoládét olvadásig kevergetjük, és ha kihűlt, hűtőben kb. félóráig dermesztjük.
Hideg vízbe mártott kézzel kis golyókat formázunk és csokimorzsában meghempergetjük.
(A golyó készítésénél gyorsan kell dolgozni, mert a kezünk melegétől olvad a golyó.)
Vigyázzatok, mert a tejszínes tortát nem lehet hetekig tárolni, azt kell legutoljára elkészíteni, és 1-2 nap alatt elfogyasztani, mert gyorsan romló eledel.
De különben sem áll el sokáig, mert isteni finom, és akit egyszer megérint az íz, nem tud neki ellenállni.
Tetejére tehetünk tűzijátékot, nagyobb cukrászdákban, kellékboltokban lehet kapni.

Szilveszteri diótorta
Elkészítése:
Összegyúrva 20 dkg Ráma margarint, 20 dkg darált dióval, 20 dkg porcukorral, a nagy gáztepsi hátsófelére simítjuk.
Megsütjük.
Ha kihűlt, óvatosan lecsúsztatva róla (könnyen törik), 3 lapba vágjuk.
Elkeverve 2 púpozott ek. kakaóport, 2 púpozott ek. cukorral, 2 ek. tejjel, sűrű krémmé főzzük.
A tűzről levéve beleteszünk 10 dkg vajat, 1 ek. rumot. Addig keverjük, míg ki nem hűl.
A két alsó lapot ezzel a krémmel kenjük, a felsőt pedig citrommázzal vonjuk be.
Mindig fogyasztás előtt pár nappal készítsük el!

Burgonyakrémes sajttekercs
Hozzávalók:
25 dkg bármilyen fajta reszelt sajt vegyesen (kivéve a lyukacsos sajtokat), 1 nagy, héjában főtt burgonya, 10 dkg vaj (vagy margarin), fél dl sűrű tejföl, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 2 evőkanál juhtúró (vagy reszelt rokfort), 1 mokkáskanál törött fehérbors, 1 csokor kapor.

Elkészítése:
A főtt burgonyát meghámozom, és finom lyukú reszelőn lereszelem.
A vajat habosra keverem a juhtúróval, hozzáadom a sót, a törött borsot, a megmosott és finomra metélt kaprot, ezután a tejfölt is beledolgozom.
Végül apránként belekeverem a reszelt burgonyát és a zúzott fokhagymát.
A reszelt sajtot teflonedényben, kis lángon, folytonos keverés közben nyúlósra olvasztom, illetve addig kevergetem, amíg egy tömbbé összeáll.
Ekkor egy kiterített, nagy alufólialapra rakom, nyújtófával vékonyra kinyújtom, mint ahogyan a tésztát szokás.
Ha már nem forró, megkenem a burgonyás krémmel.
Szorosan felcsavarom, és a tetejét kissé lenyomkodom, hogy a levegő eltávozhasson belőle.
A tekercs két végén összenyomom, hogy a töltelék ne folyhasson ki.
Ezután alufóliába csomagolom és hűtőszekrényben legalább egy napig dermesztem.
Tálalás előtt ujjnyi vastag szeletekre vágom és megmosott, leszárított salátalevelekre rakom.

Csirkés rizssaláta szilveszterre
Hozzávalók: 6 személyre:
2 csirkemellfilé, 25dkg hosszúszemű rizs, 15 dkg gyorsfagyasztott zöldborsó, 1/2 doboz ananászbefőtt, 12 dkg majonéz, 1,5 dl joghurt, 2 evőkanál vaj vagy főzőmargarin, citromlé, csipetnyi cukor, só, 1 teáskanál curry, fehér bors

Elkészítése:
A rizst forrásban lévő, sós vízben, fedő alatt kb. 20 percig főzzük.
Közben a borsót kevés sós vízben kb.5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük.
A csirkemellet darabokra vágjuk, és a megforrósított margarinon 5-6 perc alatt köröskörül megpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük a serpenyőből.
Az ananászt lecsöpögtetjük, levét felfogjuk.
A majonézt kikeverjük a joghurttal, kevés ananászlével, citromlével, sóval, curryvel és csipetnyi cukorral.
A saláta hozzávalóit összekeverjük és leöntjük a mártással. Legalább 1 óráig érleljük.
Tálalás előtt, ha szükséges, utána ízesítjük.

Szilveszteri fondü
Hozzávalók:
1 nagy gerezd fokhagyma, 1 dl sör, 2 dl fehérbor, 1 kávéskanál citromlé, 40 dkg ementáli sajt, 2 cl konyak, 1 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, pirospaprika, reszelt szerecsendió Elkészítése:
A hibátlan zománcú, vagy rozsdamentes főzőfazekat dörzsöljük be jól fokhagymával, öntsük bele a bort, a sört, és lassú tűzön melegítsük.
Amikor felforrósodik, adjuk hozzá a citromlét, a reszelt sajtot, és addig kevergessük, amíg a sajt teljesen elolvad.
Tegyük hozzá a konyakban elkevert étkezési keményítőt, és kb. két percig főzzük együtt.
Közben folyamatosan kevergessük és fűszerezzük ízlés szerint.
Tálaláskor a tetejét szórjuk meg pirospaprikával.
Sonkakockákat, karikára vágott, virslit és kiflit kínáljunk hozzá.
Elkészítési idő: kb. 10 perc.
Elkészítése:
Jó tanács:
Ha már hozzáadtuk a sajtot, folyamatosan kell kevergetni.
A sózással vigyázzunk, mert a sajt is sós.

Éjféli puncs
Hozzávalók:
10 dkg barna cukor, 1-2 narancs leve és héja, 1 dl rum vagy konyak, 1-1 körömnyi vanília és gyömbér, 15 szem szegfűszeg, 1 l vörösbor, egy csipet őrölt bors.

Elkészítése:
A cukrot megolvasztjuk (karamellizáljuk), majd a narancslével és a rummal vagy a konyakkal felöntjük.
Csak addig hagyjuk a tűzön, amíg az összes cukor feloldódik. a vaníliát, a gyömbért, a szegfűszeget és a narancs vékonyan lehántott héját beledobjuk, és jól összekeverjük.
Néhány órára, sőt ha lehet, egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap a bort felmelegítjük - de nem forraljuk fel! -, majd a rumos-fűszeres keveréket beleszűrjük, és csipet őrölt borssal megbolondítjuk.
Az előmelegített hőálló poharak aljába néhány szem mazsolát, apróra vágott fügét és mandulát dobunk, erre merjük a forró puncsot.
Jó tanács:
Megkönnyíti a dolgunkat, ha italunkat készen kapható fűszerkeverékkel ízesítjük.

Citromos puncs
(kb. 6 pohárhoz)
Hozzávalók:
7 dl citromízű tea, 2 dl konyak, 10 dkg cukor, 2 db fahéj, 10 szegfűszeg.

Elkészítése:
A vízben (melegítéssel) feloldjuk a cukrot, beledobjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
A kb. 80 fokra felmelegített cukoroldattal leforrázunk négy citromízű filteres teát, a fűszereket kidobjuk belőle. Hozzáöntjük a konyakot, majd az italt forrón tűzálló poharakba töltjük.

Forralt bor 
(gyümölcsös)
Hozzávalók:
Fél üveg vörösbor, fél liter szőlőlé, 3 szegfűszeg, 1 rúd fahéj, cukor, vagy méz, 1-2 narancs héja, esetleg a leve is.

Elkészítése:
A bort a szőlőlével felforralom, belerakom a fűszereket és a narancshéj felét.
Kicsit állni hagyom, édesítem.
Aki szereti tehet bele a narancs levéből is.

Mimosa
Hozzávalók:
12 cl jégbe hűtött pezsgő, 5 cl friss narancslé, 1,5 cl Orange Curaçao Pohár: pezsgőskehely
Díszítés:
narancsspirál

Elkészítése:
A Curaçaót és a narancslét a pohárba öntjük, majd kiegészítjük a pezsgővel.
Buck's Fizzhez használjunk egyenlő mennyiségű pezsgőt és narancslét.

Szilveszteri krampampuli
A krampampuli kékes lángjába tekinteni Szilveszter éjszakáján a kellemes, és érdekes dolgok közé tartozik. Az égő rum, az olvadó cukor, a sokféle fűszer illata betölti a szobát. A forduló év amúgy is felfokozott hangulatában, az asztal körül ülő társaság a jövő képét keresi az asztal közepén imbolygó lángban.
Talán vannak, akik azt mondják, hogy a modern italok divatjának idején a puncsfélék elvesztették jelentőségüket Szilveszter éjjelén.
De bármennyire kedveljük is a koktélokat,
Szilveszterkor mégis illő helyet adhatunk a puncsnak, mégpedig elsősorban az égetettnek, azaz a krampampulinak.
Elkészítése:
Midőn közeledik az éjfél, hatalmas, öblös tűzálló tálat állítunk az asztal közepére, és az aljára rakunk vagdalt déligyümölcsöt: fügét, kimagozott datolyát, mazsolát, cukrozott narancshéjat, esetleg darabokra tördelt szentjánoskenyeret, továbbá dióval bélelt aszalt szilvát és (esetleg egyéb hiányzó anyagok pótlására is) másféle hazai cukrozott gyümölcsöt is.
A tál tetejére helyezett rostélyt megrakjuk kockacukorral (ezt esetleg előbb narancshéjjal is végigdörzsöljük), majd meglocsoljuk egy fél liter finom rummal.
Meggyújtjuk (ilyenkor a lámpákat elolthatjuk), s türelemmel ügyeljük, amíg a lángoló szesz kiég, s a felolvadt cukor a tálba csepeg.
Mikor ez a processzus befejeződött, utána öntünk két liter felforralt, fűszeres (fahéj, citromhéj, szegfűszeg) fehérbort, egy liter, forró teát, 2 citrom és 2 narancs vagy más gyümölcs levét.
Néhány percig állni hagyjuk, de vigyázzunk, hogy ki ne hűljön.
Jól megkeverjük, s megkóstoljuk, nincs-e híja valamilyen irányban.
Elég erős-e, elég édes-e, vagy ellenkezőleg, túl erős, túl édes-e?
Ha kell, segítünk a bajon, s azután puncsos poharakba szűrjük a párolgó italt, és ezzel kívánunk egymásnak sikerekben gazdag, újesztendőt!

Konfetti Bólé
Hozzávalók:
1 liter limonádé, 7 dl szőlőlé, 1 kg vegyes gyümölcs, 1,5 liter fehér rum, 30 dkg mélyhűtött eper, 2 üveg száraz pezsgő

Elkészítése:
A limonádét, a szőlőlevet a gyümölcsökkel és a rummal együtt nagy üvegedénybe öntjük, és kb 2 órára hidegre állítjuk. Ezután a mélyhűtött epret is hozzáadjuk, megkeverjük, pezsgővel felöntjük, azonnal tálaljuk.

Knock Out Drink
Hozzávalók:
5 cent Baccardi, 3 cent Szatmári szilva, 5 cent Narancs Juice, 5 cent édes narancs szörp, 3 csepp (1/2 mokkáskanál) keserűlikőr, 4-5 kocka jég, szelet narancs

Elkészítése:
Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.
Egészségükre.

Forrás:
ÜNNEPI ÉTELSOROK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.