Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÍNYENC CSIRKEMELL ROLLNIBAN, BUNDÁZVA

2019.06.26

VECTRA777 KONYHÁJA

A magazinban található receptúrák egy részét legalább egyszer már elkészítettem. Volt, amelyik nagyon megnyerte tetszésemet - főleg családom és barátaimét - ezeket ebben a rovatban gyűjtöttem össze, és. mint a többi rovatot, ezt is folyamatosan töltöm fel.
Kedvenceink, remélem Nálatok is tetszést aratnak....

 

 

ÍNYENC BAROMFIMELL-FILÉ, ROLNIBA ÉS BUNDÁZVA
Hozzávalók:
60 deka pulykamell (Vagy bármilyen baromfimell filé, de nagyon jó a sertéscomb is), 3 db friss, közepes méretű tormagyökér, vagy 10 deka ecetes torma, (+ borecet, fehér, vagy frissen csavart citromlé). Kb. 30- 35 dkg friss tehéntúró, kb. 5 dkg friss vaj, annyi szelet gépsonka, vagy baromfisonka, ahány szelet filénk van, 4 db friss tojás, 15 - 20 dkg aszalt gyümölcs (Sárgabarack, szilva, alma), kb. 20 dkg zsemlemorzsa, liszt, kb. 3 dl étolaj, só

Elkészítése:
A húst mindenekelőtt megmossuk, és tiszta ruhával leszárogatjuk, majd éles - széles - pengéjű késsel egyenletes vastagúra szeljük.
Meghintjük sóval és húskalapáccsal szépen - fólián keresztül - kiklopfoljuk.
Ezután a hússzeleteket vékonyan ecetes tormával megkenjük - de nekem jobban bejön, ha friss tormát lereszelek, azt leforrázom, húslevessel, hagyom szűrön át lecsöpögni, majd kevés fehér borecettel, vagy frissen csavart citromlével ízesített tormával kenem be a húst - erre az alapra tesszük rá az általunk használt sonkafélét, majd arra tesszük a tojás sárgájával és a vajjal kikevert túrót.
A szeletek hossztengelyébe tesszük ezután, az általunk használt valamilyen aszalvány gyümölcsöket, majd szorosan feltekerjük, rolniba.
Azért, hogy ne essen szét a rolnink, tűzzük meg hústűvel, majd forgassuk bele panírba. Előre felhevített forró olajban arany barnára sütjük a tekercseket, rolnikat - ha kész - szalvétára szedjük, hogy a sütőolajat a szalvéta elszívja.
Szerecsendióval, frissen őrölt fehérborssal ízesítetett burgonyapürével, vagy csészében formázott - currys - párolt rizzsel, salátaágyon tálaljuk.

 


Italajánlat:
Bio Chardonnay 2018
Ebben a borunkban megjelennek a fajtától elvárható illat és ízjegyek. A kenyérhéjra emlékeztető aromák mellé párosul az a bizonyos krémes struktúra köszönhetően a néhány hónapos tölgyfahordós érlelésnek. Ehhez a jó egyensúlyban lévő közepes testtel rendelkező borunkhoz már egy hosszabb lecsengés is párosul.
Sav:5,7g , Maradék cukor:1,3g , Alkohol: 13%
A Balaton-felvidék legnépszerűbb fajtája.
E terület klímája érleli a kitűnő, jellegzetesen üde, enyhén kesernyés ízt.
Frissessége a 14,5 C-os erjesztésnek valamint a forrásból fennmaradó szén-dioxidnak köszönhető. Ajánljuk baráti társalgáshoz, étkezéskor fehér húsok fogyasztásához.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-15 C

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

 

Forrás:
VECTRA777 KONYHÁJA
Szerző:
Berki István
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.