Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VECTRA777 KONYHÁJA - BORSÓLEVES A VAJDASÁGBÓL

2016.11.27

VECTRA777 KONYHÁJA

BORSÓLEVES, A VAJDASÁGBÓL
Ez a remek levesrecept a Délvidékről származik, melyet szívesen ajánlok mindenkinek, akik szeretik a zöldborsólevest, csak egy kicsit másképpen. A Délvidékből, a Vajdaságból hoztam annak idején

Hozzávalók: kb.
50 dkg friss zöldborsó, konzerv is lehet, 2 - 3 db friss sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, egy db közepes vöröshagyma, egy csomó petrezselyemzöldje, kb. 5 dkg vaj, margarin, vagy zsír, kb. 1 - 1/2 evőkanálnyi finomliszt, kb. 1 - 1,5 liternyi húsleves, frissen őrölt bors, egy db friss tojás

Elkészítése:
A sárgarépát megmossuk, megpucoljuk és felszeleteljük, vagy felkarikázzuk. A gombát is felkockázzuk, előtte azonban megmossuk és száraz, tiszta ruhával szárazra töröljük. Az időközben megpucolt és apróra felkockázott vöröshagymát, a felhevített zsiradék nagyobb részén megpirítjuk, mellétesszük a zöldborsót, a répát valamint a gombát, ezt a zöldségkeveréket liszttel megszórjuk és világosra pirítjuk.

Felöntjük egy kevés húslevessel, majd a felaprózott petrezselyemzöldet is a levesbe tesszük, és lefedve, közepesnél kicsit nagyobb lángon kb. 25 - 30 percig főzzük. A tojásból, lisztből és kb. 2 dkg vaj hozzáadásával galuskát, nokedlit keverünk, majd a kész - még zubogó levesbe - szaggatjuk.

Forrás:
VECTRA777 KONYHÁJA
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.