Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VECTRA777 KONYHÁJA - CHILIS MARHA

2017.01.15

VECTRA777 KONYHÁJA

A magazinban található receptúrák egy részét legalább egyszer már elkészítettem. Volt, amelyik nagyon megnyerte tetszésemet - főleg családom és barátaimét - ezeket ebben a rovatban gyűjtöttem össze, és. mint a többi rovatot, ezt is folyamatosan töltöm fel.
Kedvenceink, remélem Nálatok is tetszést aratnak....

 

 


CHILIS MARHA
Hozzávalók:
kb. 45 - 50 dkg szín, marhahús, hátszín, magas hátszín, rostélyos, 40 dkg konzervparadicsom (Olasz gyártmány), 2 evőkanálnyi paradicsompüré, Arany Fácán, 1 db “Maggi” húsleveskocka. 40 dkg konzervbab, 2 - 3 gerezd fokhagyma, 1 - 3 kávéskanálnyi chilipor, 2 teáskanálnyi frissen őrölt kömény, 2 teáskanálnyi oregánó, frissen őrölt feketebors, só

Elkészítése:
A lisztet és - ízlés szerinti mennyiségű - chilit összekeverünk a köménnyel és az oregánóval. A marhahúst megmossuk - tiszta ruhával szárazra töröljük - majd felkockázzuk, kb. 1 - 1,5 cm-es darabokra. Ez után a fentebb elkészített fűszeres lisztbe jól belenyomkodjuk, hogy a hús jól átvegye a fűszerek ízét. (Én minden esetben előző este a fűszeres lisztbe beforgatva, nagyon kevés olívaolajba, egy tálban lefedve hűtőben “bepácolom”!)
Majd egy nagy - hő- és mikróálló - tálba tesszük a húst, ráöntjük a konzervparadicsomot és a paradicsompürét. A leveskockát feloldjuk kb. 1,5 dl forró vízben, és ezt is a húsra öntjük a babbal és az összezúzott fokhagymával együtt. Jól összekeverjük, és lefedve a tálat 10 (tíz) percre a mikróba tesszük, főni. Amikor felforrni kezd, legalább ez idő alatt kétszer-háromszor megkeverjük. Ezt követően - közepes fokozaton - 30 - 35 percig, pontosabban, amíg a húsunk meg nem puhul, teljesen megfőzzük, mikrózzuk. Időnként átkeverjük.
A program lejárta után legalább 5 (öt) percig pihentetjük, ízlés szerint sózzuk, illetve durvára őrölt feketeborssal megszórjuk.
Csészében formázott párolt rizs, vagy burgonya krokett illik hozzá.

Forrás:
VECTRA777 KONYHÁJA
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

8900 Zlaegerszeg Göcseji út 59

(Mátyás Judit, 2017.01.15 15:29)

Nagyon izgalmasak és finomak az általad közölt receptek már majd mindegyiket kipróbáltam! További Jó munkát!

Re: 8900 Zlaegerszeg Göcseji út 59

(Diósi Lajos, 2017.04.28 11:58)

Köszönöm az elismerést! - azon vagyok, hogy mind a kezdő, mint pedig a gyakorló "konyhatündérek" megtalálhassák a kedvükre való fogások receptjeit.

Re: 8900 Zlaegerszeg Göcseji út 59

(Diósi Lajos, 2017.04.28 12:00)

Köszönöm az elismerést! - azon vagyok, hogy mind a kezdő, mint pedig a gyakorló "konyhatündérek" megtalálhassák a kedvükre való fogások receptjeit.