VECTRA777 KONYHÁJA - CHILIS MARHA
A magazinban található receptúrák egy részét legalább egyszer már elkészítettem. Volt, amelyik nagyon megnyerte tetszésemet - főleg családom és barátaimét - ezeket ebben a rovatban gyűjtöttem össze, és. mint a többi rovatot, ezt is folyamatosan töltöm fel.
Kedvenceink, remélem Nálatok is tetszést aratnak....


CHILIS MARHA
Hozzávalók:
kb. 45 - 50 dkg szín, marhahús, hátszín, magas hátszín, rostélyos, 40 dkg konzervparadicsom (Olasz gyártmány), 2 evőkanálnyi paradicsompüré, Arany Fácán, 1 db “Maggi” húsleveskocka. 40 dkg konzervbab, 2 - 3 gerezd fokhagyma, 1 - 3 kávéskanálnyi chilipor, 2 teáskanálnyi frissen őrölt kömény, 2 teáskanálnyi oregánó, frissen őrölt feketebors, só
Elkészítése:
A lisztet és - ízlés szerinti mennyiségű - chilit összekeverünk a köménnyel és az oregánóval. A marhahúst megmossuk - tiszta ruhával szárazra töröljük - majd felkockázzuk, kb. 1 - 1,5 cm-es darabokra. Ez után a fentebb elkészített fűszeres lisztbe jól belenyomkodjuk, hogy a hús jól átvegye a fűszerek ízét. (Én minden esetben előző este a fűszeres lisztbe beforgatva, nagyon kevés olívaolajba, egy tálban lefedve hűtőben “bepácolom”!)
Majd egy nagy - hő- és mikróálló - tálba tesszük a húst, ráöntjük a konzervparadicsomot és a paradicsompürét. A leveskockát feloldjuk kb. 1,5 dl forró vízben, és ezt is a húsra öntjük a babbal és az összezúzott fokhagymával együtt. Jól összekeverjük, és lefedve a tálat 10 (tíz) percre a mikróba tesszük, főni. Amikor felforrni kezd, legalább ez idő alatt kétszer-háromszor megkeverjük. Ezt követően - közepes fokozaton - 30 - 35 percig, pontosabban, amíg a húsunk meg nem puhul, teljesen megfőzzük, mikrózzuk. Időnként átkeverjük.
A program lejárta után legalább 5 (öt) percig pihentetjük, ízlés szerint sózzuk, illetve durvára őrölt feketeborssal megszórjuk.
Csészében formázott párolt rizs, vagy burgonya krokett illik hozzá.

VECTRA777 KONYHÁJA



Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon izgalmasak és finomak az általad közölt receptek már majd mindegyiket kipróbáltam! További Jó munkát!
Re: 8900 Zlaegerszeg Göcseji út 59
(Diósi Lajos, 2017.04.28 11:58)Köszönöm az elismerést! - azon vagyok, hogy mind a kezdő, mint pedig a gyakorló "konyhatündérek" megtalálhassák a kedvükre való fogások receptjeit.
Re: 8900 Zlaegerszeg Göcseji út 59
(Diósi Lajos, 2017.04.28 12:00)Köszönöm az elismerést! - azon vagyok, hogy mind a kezdő, mint pedig a gyakorló "konyhatündérek" megtalálhassák a kedvükre való fogások receptjeit.
8900 Zlaegerszeg Göcseji út 59
(Mátyás Judit, 2017.01.15 15:29)