Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VECTRA777 KONYHÁJA - CIGÁNYROSTÉLYOS

2017.02.26

VECTRA777 KONYHÁJA

A magazinban található receptúrák egy részét legalább egyszer már elkészítettem. Volt, amelyik nagyon megnyerte tetszésemet - főleg családom és barátaimét - ezeket ebben a rovatban gyűjtöttem össze, és. mint a többi rovatot, ezt is folyamatosan töltöm fel.
Kedvenceink, remélem Nálatok is tetszést aratnak....

CIGÁNYROSTÉLYOS - GYPSY ROSTBRATEN
Hozzávalók:
kb.10 db 160 grammos magas hátszín (rostélyos), 400 gramm csemege, füstölt szalonna, 150 gramm sertészsír, kb. 6 db közepes fej vöröshagyma, makói, kb. 300 gramm sárgarépa, kb.200 gramm petrezselyem gyökér, 4 dl vörösbor, Dobosi - Kellerei - Pincészet, Bio Cabernet Sauvignon 2007 /száraz/. 100 gramm sűrített paradicsom, Arany Fácán, kb. 60 gramm finomliszt, 2 csomó, friss petrezselyem zöldje, 2 - 3 db friss, közepes nagyságú, babérlevél, só

Elkészítése:
A húst felszeleteljük, majd kiverjük, széleit bemetsszük, úgy egy cm mélységig. Sózzuk, borsozzuk, és forró zsírban - a zsír egyik felén - a húst mindkét oldalán aranysárgára sütjük, a zsírból kiemeljük és egy lábosba letakarva, melegen tartva, félretesszük. A visszamaradt zsírban - amiben a hús sült - megpirítjuk a lisztet, az apróra vágott hagymát állandó keverés mellett, megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a babérlevelet, és a borral felöntjük. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret folyó vízben - kefével - megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és a visszatartott zsírban át pirítjuk. Annyi vízzel engedjük fel, hogy az éppen ellepje, és fedő alatt félig puhára pároljuk. Ekkor ráöntjük a lábosba - korábban félretett és melegen tartott - húsokra és így együtt készre pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. A füstölt csemege - szalonnából tíz darab vékony szeletet vágunk, a bőrkéig, kakastaréjt formázunk, majd üvegesre sütjük. A kész taréjok tetejét pirospaprikával megszórjuk.
Készre főzés után tálaláskor a húst előmelegített tálra tesszük, a zöldséges mártással leöntjük, és minden szeletre egy-egy kakastaréjt helyezünk.
Köretként sós vízben főtt burgonyát, vagy csészében formázott párolt rizst adunk hozzá.

Forrás:
VECTRA777 KONYHÁJA
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.