Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VECTRA777 KONYHÁJA - CSIBECOMBOK, FOKHAGYMÁS TEJFÖLBEN

2017.04.04

VECTRA777 KONYHÁJA

A magazinban található receptúrák egy részét legalább egyszer már elkészítettem. Volt, amelyik nagyon megnyerte tetszésemet - főleg családom és barátaimét - ezeket ebben a rovatban gyűjtöttem össze, és. mint a többi rovatot, ezt is folyamatosan töltöm fel.
Kedvenceink, remélem Nálatok is tetszést aratnak....

 


CSIBECOMBOK, FOKHAGYMÁS TEJFÖLBEN
Mint azt már korábban említettem, aktív koromban sokat, nagyon sokat utaztam.

Utazásaim során igyekeztem olyan dolgokat, kuriózumokat beszerezni, megvenni, amiket a határon gond nélkül át lehetett hozni.

Ez a recept még a hetvenes évek közepére datálható, egyik délvidéki, az akkori Jugoszláviában tett utam alkalmával ismertem meg, hoztam haza.

Azt nem tudom, hogy itthon mennyire volt ismert, az ilyen elkészítési mód, s mi több most sem tudom, hányan készítik el ily módon.

Nálunk azóta...

Hozzávalók:
kb. 8 - 10 db egész csibecomb, kb. 5 dkg margarin, zsír, olaj, vagy vaj, egy evőkanálnyi finomliszt, 5 - 6 gerezd fokhagyma, frissen őrölt fehérbors, só

Elkészítése:
A csibecombokat láng fölött szőrtelenítjük, aztán hideg vízben jól megmossuk, a lehetséges toklászokat eltávolítjuk. Ezután az egész combokat a forgónál kettévágjuk, meghintjük sóval és bedörzsöljük a frissen őrölt fehérborssal. A felhevített zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy tálra kiszedve a zsírból letakarva félretesszük.

A megmaradt zsírban az zúzott fokhagymát állandó keverés mellett hevítjük, FIGYELEM: NEM PIRÍTJUK, megszórjuk liszttel és felöntjük kb. 1 dl hideg vízzel.
Hozzáadjuk a tejfölt, majd a húsokat.

Néhány perc alatt beforraljuk, esetleg ízlés szerint utána fűszerezzük.

Forrás:
VECTRA777 KONYHÁJA
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.