Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VECTRA777 KONYHÁJA - CSIRKE- ÉS PULYKAMÁJ VADASAN

2017.05.27

VECTRA777 KONYHÁJA

A magazinban található receptúrák egy részét legalább egyszer már elkészítettem. Volt, amelyik nagyon megnyerte tetszésemet - főleg családom és barátaimét - ezeket ebben a rovatban gyűjtöttem össze, és. mint a többi rovatot, ezt is folyamatosan töltöm fel.
Kedvenceink, remélem Nálatok is tetszést aratnak....


CSIRKE - ÉS PULYKAMÁJ, VADASAN
Ezúttal egy olyan fogást szeretnék ajánlani - amely mintegy 20 perc alatt elkészíthető - s ami egyáltalán nem közömbös a mai világban, viszonylag olcsó. Arról már nem is szólok, hogy az ismeretségi köreimben, még eddig mindenkinek tetszett, ízlett...Bízom abban, hogy Nálatok sem lesz másként...

Hozzávalók:
kb. 30 - 30 dkg a baromfimájakból, kb. 2 db kisebb fej vöröshagyma, makói, kb. 25 - 30 dkg levesben főtt vegyes zöldség (sárga- fehérrépa, zeller), kb. 2 dl friss tejföl, kb. 5 dkg sertészsír, vagy annak megfelelő zsiradék, kb. 1 dl fehérbor, Dobosi Pincészet, Olaszrizling bio, kb. 1 - 1,5 evőkanálnyi mustár. 1 db friss citrom, frissen őrölt színes bors, kb. 5 dekányi finomliszt, egy csomag spagetti, kb. 2 - 3 dkg vaj, só

Elkészítése:
A májat - elsőként a pulykamájat - szív nélkül - egy serpenyőben hirtelen megsütjük, majd letakarva a zsírból kiszedve, félretesszük. Ebben a zsiradékban a szeletekre vágott vöröshagymát megpirítjuk, aláöntjük az kb. egy deci bort, hozzáadjuk a mustárt, és tejfeles habarással besűrítjük. Ízlés szerint sóval frissen őrölt borssal és a citrom levével ízesítjük. Végezetül a levesben főtt zöldségeket - szőrszitán áttörjük és az így nyert masszával kb. 5 -6 percig még, összeforraljuk. A májakat a tálalás előtt a vadas mártásban forrósítjuk fel.
Körítésként mellé, sós vízben főtt, vajas spagettivel tálaljuk.

Italajánlat:

Olaszrizling 2007 száraz:
A Balaton-felvidék legnépszerűbb fajtája. E terület klímája érleli a kitűnő, jellegzetesen üde, enyhén kesernyés ízt. Frissessége a 14,5°C-os erjesztésnek valamint a forrásból fennmaradó szén-dioxidnak köszönhető.
Ajánljuk baráti társalgáshoz, étkezéskor fehér húsok fogyasztásához.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-15 °C

 

 

Forrás:
VECTRA777 KONYHÁJA
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.