Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉTTEREMLÁNCOK TITKAI 1

2020.06.16

VILÁGHÍRŰ ÉTTEREMLÁNCOK TITKOS RECEPTJEI

A1 mártás

(A1-Sauce)
Hozzávalók:
1,2 dl sötét szirup, 2 vagdalt újhagyma, 3 evőkanál durva só, 3 evőkanál mustár, 1 evőkanál paprika, negyed evőkanál Cayenne bors, 1 fej zúzott fokhagyma vagy 1 evőkanál fokhagymapor, 1 hámozott ajóka vagdalva vagy 1 teáskanál ajóka krém. 6 teáskanál friss taramind vagy 1 teáskanál kivonat, 1 teáskanál bors, fél teáskanál gyömbérpor, fél teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, fél teáskanál kardamom mag, 3 csepp Tabasco, 1,7 dl Rajnai bor, 0,6 dl vörös bor, 0,5 l ecet, 1 teáskanál ételízesítő, 1 teáskanál postum por

Elkészítése:
Tegye az utolsó hat alkotórész kivételével az összes többit turmixgépbe, amíg finom port kap.
Tegye alacsony hőfokon a tűzhelyre az ecet felével, és párolja egy órán keresztül.
Amikor a folyadék kezd elfőni, mindig az ecettel pótolja azt.
Keverje el a Tabascoval, a borokkal és az ételízesítővel, majd legalább 3 percig főzze, amíg feloldódik.
Vegye le a melegről.
Öntse cserép- vagy Tupperware edénybe.
Lezárva tartsa 1 hétig.
Szűrje át hatszor sajtszűrő szöveten.
Palackozza, és szorosan zárja le.
Tartsa hűtőben.
Hűtve egy évig eláll.

A Hard Rock Cafe pirított-burgonyalevese

(Hard Rock Cafe Baked Potato Soup)
Hozzávalók:
8 szelet bacon (kisütve, felvagdalva), 1,6 dl kockára vágott hagyma, 1,8 dl liszt, 16 dl forró csirkeleves, 12 dl burgonya (hámozva, felkockázva, lepirítva), 2 evőkanálnyi csípős krém, 0,2 dl vagdalt petrezselyem. 1,5 -1,5 teáskanál fokhagyma por, só és bors, 2,4 dl cheddar sajt (reszelve), 0,6 dl vagdalt snidling

Elkészítése:

Süsse ki a bacon szalonnát, és vegye ki. A maradék zsiradékban, közepes hőmérsékleten párolja 3 perc alatt üvegesre a hagymát. Adja hozzá a lisztet, és folyamatosan keverje, míg zsemleszínű lesz. Öntse fel a forró levessel. Csökkentse a meleget, adja hozzá a sült burgonyát, és keverje el benne a többi fűszert is. Lassú tűzön főzze 10 percet, de ne forralja. Szórja bele a reszelt sajtot és a snidlinget, és keverje, míg a sajt megolvad. A kisült baconnal, petrezselyemmel díszítve tálalja. 8 adag lesz.

 

A Kraft® eredeti sajtos makarónija

(Kraft® Deluxe Original Macaroni & Cheese Dinner)
Itt az ideje, hogy Amerika legjobban keresett, új sajtos makaróniját lemásoljuk.
Különleges kategóriája ez a recept a zacskós sajtok, de még inkább a sajtporok használatának.
Úgy vélem, hogy a "különleges" jelző elsősorban a kétféle sajtkeverékből adódik, ami esetleg a pénztárnál okozhat kellemetlen meglepetést.
De most ezzel a csúcsrecepttel a Kraft's-éhoz hasonlóan krémes, sajtos makarónit készíthet, az eredeti ár töredékéért.
Imádni fogja!

Hozzávalók:
2 l víz, 25 dkg makaróni, 1 dl reszelt cheddar sajt, 1,2 dl reszelt füstölt sajt, 2 evőkanál sűrített tej, negyed teáskanál só

Elkészítése:
Nagyobb fazékban forralja fel a vizet, tegye bele a makarónit, és főzze 10-12 percig. Időnként keverje meg.
Amíg a tészta fő, keverje össze a reszelt sajtokat, a sűrített tejet.
Közepes hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett főzze.
Vigyázzon le ne égjen.
Ízlés szerint sózza közben.
Amikor a Cheddar sajt teljesen felolvadt, takarja le, és tegye félre a mártást, amíg a tészta elkészül.
A megfőtt tésztát szűrje, de ne öblítse le.
Keverje össze a sajtmártással.
Négy adagot készített.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - ÉTTEREMLÁNCOK TITKAI
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.