Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉTTEREMLÁNCOK TITKAI 4.

2020.07.25

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Arby's® Jamocha itala
(Arby's® Jamocha Shake)
Nosza, mossuk ki a turmixgépet, ehhez a most négy éve létező italhoz.
Az Arby's híres Jamocha változata egyike az első ismertté vált kávés itókáknak, mielőtt a Starbucks elárasztott minket a Frappuccinos-szal.
Ez a kevert ital több tejjel, mint kávéval készített innivaló, de ha Te az eredetit szereted, akkor is kedvelni fogod ezt a könnyen elkészíthető változatot.


Hozzávalók:
2,4 dl hideg kávé, 2,4 sovány tej, 3 evőkanál kristálycukor, 7,2 dl vanília fagylalt, 3 evőkanál csokoládé öntet

Elkészítése:
Turmixgépben keverje össze a kávét, a tejet és a cukrot, majd közepes sebességen 15 másodpercit forgasd, míg a cukor teljesen elkeveredik.
Adja hozzá a fagylaltot és a csokoládé öntetet, és nagy sebességgel keverd, amíg lágy és krémes lesz.
Állítsa le a gépet, és ha szükséges, kanállal keverje tovább, hogy minden alkotórész teljesen elegyedjen.
Öntse két nagy, félliteres pohárba.
A mennyiségből két nagy ital készül.

Arby's® mártás
(Arby's® Sauce)
Ámbár az Arby's marhahúsos szendvicseit nagyon nehéz lemásolni, mióta különleges eljárással készített, vékonyan szeletelt marhahúsból készítik.
A gyorsétteremlánc e mártása azonban könnyen utánozható.
Ezt a jól felvert, könnyű mártást nyugodtan használhatod az otthoni szendvicseidhez, akár grill csirkével, akár hallal készíted.


Hozzávalók:
2,4 dl ketchup, 2 teáskanál víz, negyed-negyed teáskanál fokhagymapor, vöröshagymapor, bors és só, fél teáskanál Tabasco csípős mártás

Elkészítése:
Minden hozzávalót keverjen össze egy kis tálkában, és állandó keverés mellett, közepes hőfokon főzze 5-10 percet.
Vegye le a melegről, takarja le, és hagyja kihűlni.
Öntse jól záródó dobozba, és tegye hűtőszekrénybe.
Egy-két hónapig is eláll.

Arby's® vadbogyó mártása
(Arby's® Bronco Berry Sauce)
Ezt az édes és fűszeres mártást apró 3 dekás dobozkában szolgálják fel az Arby's éttermeiben.
Ám biztos, hogy sohasem volt annyi a kis csomagokban ebből az ízes, sűrű mártásból, mint amennyit később otthon megpróbáltál magadnak elkészíteni.
Ám az a különös, hogy miért nevezik "vadbogyó" mártásnak, amikor a hozzávalók között egyetlen bogyót sem találsz?
Minden bizonnyal a mártás fényes, vörös színe és édes íze miatt.
Akárhogy is, de ez az édes és fűszeres mártás a gyors-éttermek egyik legkedveltebb mártogatós öntete.


Hozzávalók:
1,6 dl víz, 0,8 dl cukor, 0,6 dl kukoricaszirup, 2 teáskanál kukoricakeményítő, 1 teáskanál ecet, negyed teáskanál vörös ételfesték, késhegynyi hagymapor, csipet őrölt Cayenne bors, fokhagyma por és paprika, 0,6 dl darál piros húsú paprika

Elkészítése:
A darált paprika kivételével valamennyi alkotórészt keverje alaposan össze egy kis tálkában.
Tegye a tálat fedő nélkül közepes melegre.
Ha felmelegedett, adja hozzá a paprikát.
Sűrűn keverve forralja fel.
Csökkentse a hőmérsékletet, és főzze 5-7 percet, amíg besűrűsödik.
Vegye le a melegről, és pihentesse 10 percet. Keverje át, majd fedje le.
Akkor fogyassza, ha elérte a szobahőmérsékletet. (1 adag készül.)

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - ÉTTEREMLÁNCOK TITKAI
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.