Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AMERIKAI GASZTROANZIX2

2020.06.05

VILÁGKONYHA, KONYHAVILÁG

ELŐÉTELEK
BANÁNSALÁTA

Hozzávalók:
1 dl ketchup, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál reszelt vagy nagyon finomra vágott zöldhagyma, 2 evőkanál finomra vágott zeller zöld, 2 kávéskanál Worcestershire mártás vagy bármilyen ételízesítő, 4-6 banán szeletelve

Elkészítése:
Jól keverjük össze a hozzávalókat (lehet elektromos mixerrel is), és a legvégén óvatosan (hogy széjjel ne törjenek) kézzel keverjük bele a banánszeleteket.
Legalább 30 percig tartsuk hűtőben.
Salátalevélen, salátás tányérokban tálaljuk előételként.

LEVESEK
ANGOL LEVES

(ZUPPA INGLESE)
Hozzávalók:
4 tojássárgája, 12 dkg cukor, 1 teáskanál vanília aroma, 5 dl tej, 4 dkg kukoricakeményítő, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál fehér rum, 2 dkg étcsokoládé, 3 evőkanálnyi aprított gyümölcs, 15 db babapiskóta, 2 dl tejszín

Elkészítése:
A tojások sárgáját verje habosra a cukorral és a citromhéjjal.
Külön tálban keverje simára a tejet és a keményítőt, majd kislángon melegítve, gyakori kevergetés közben forralja fel.
Húzza félre a melegről, és habverővel verve adja hozzá a tojásos elegyet.
Tegye vissza a melegre, és állandó keverés mellett 1,5-2 perc alatt kissé sűrítse be.
Zárja le a lángot, és ízesítse a levest a vaníliával és a rummal.
Hagyja kihűlni, majd forgassa bele az apróra vagdalt gyümölcsöt.
Tálaláskor díszítse tejszínhabbal, valamint a tetejére reszeljen csokoládét.
Kínáljon mellé babapiskótát is.

BAROMFIÉTELEK – CSIRKE, TYÚK
ACAPULCO CSIRKE

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell és comb, 1 hagyma, 1 ek vaj vagy margarin, 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 10 dkg friss erős zöldpaprika, 1/2 kk oregánó, 1/4 kk só, 1/8 kk bors, 12 db búzaliszt-tortilla, 3 dl csirkeleveslé, 25 dkg Cheddar sajt, 10 dkg mandula, 4 ek tej

Elkészítése:
A csirkét főzze meg, csontozza ki és vágja kis kockákra, a hagymát aprítsa finomra, a gombát szeletelje, a mandulát szeletelje és pirítsa meg.
Lábasban a vajon dinsztelje a hagymát üvegesre, majd keverje bele a borssal záruló 6 hozzávalót és keverje jól össze.
A keverék felét arányosan elosztva kanalazza a tortillák középvonalára, majd tekerje fel azokat és fektesse olajozott tepsibe egymás mellé.
A keverék másik felét kanalazza egyenletesen a tortillákra, öntse rá a csirkelevest és tejet, tegye felülre a sajtszeleteket.
Süsse előmelegített sütőben, közepes hőn, fedetlenül 35 percig.
Végül szórja meg a pirított mandulával.

BAROMFIÉTELEK – KACSA
ALMÁVAL SÜLT KACSA

(CANETON RÓTI Á L'ALSACIENNE)
Hozzávalók:
2,5 kg-s pecsenyekacsa, só, őrölt bors

A töltelékhez:
22 dkg ledarált sertéskolbász, 4-5 édeskés alma, 1 evőkanál cukor, negyed-negyed kávéskanál fahéj, só és zsálya, 2 evőkanál konyak, 0,6 dl Portói, 0,6 dl húsleves

Elkészítése:
A megtisztított, előkészített kacsát kívül belül dörzsölje be sóval és őrölt borssal.
A comb- és szárnyvégeket csomagolja be sütőpapírba, vagy alufóliába, hogy sütés közben ne égjenek meg.
A combokat és a mellet néhány helyen szurkálja be.
Tegye félre.
Ez alatt a ledarált kolbászt kevergetve pirítsa világosbarnára, miközben szétnyomkodja.
Szűrőkanállal tegye át keverőtálba.
A visszamaradt zsiradékon párolja pár percet a meghámozott és vékonyan felszeletelt almákat.
Húzza le a melegről, szórja meg a fűszerekkel.
Locsolja rá a konyakot, és gyújtsa meg.
Mielőtt kialudna a láng, oltsa el a húslevessel, öntse hozzá a bort, és alaposan forralja össze.
Keverje ezt a pirított kolbászhoz.
Amikor kihűlt a töltelék, töltse a kacsa hasüregébe, varrja el, és tegye a szárnyast tepsibe.
Közepes hőmérsékleten süsse 15-20 percet, majd saját levével meglocsolva süsse tovább 80-100 percen át.
Mintegy tízpercenként locsolgassa meg.
Félidőben fordítsa meg, és úgy süsse tovább.
Negyedórával az elkészülése előtt fordítsa ismét vissza, és így süsse szép pirosra.
Ha elkészült szedje le a védőfóliákat, és hagyja a serpenyőben hűlni.
Egyben tegye az asztalra.

BAROMFIÉTELEK – LIBA
GESZTENYÉVEL PÁROLT LIBA

(OIE BRAISE AUX MARRONS)
Hozzávalók:
40 dkg gesztenye, 2 babérlevél, 1 dl rum, 80 dkg savanyú káposzta, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt bors, 2,5 kg-os liba, petrezselyem, só, morzsolt majoránna, 5 dkg vaj, 1 dl fehérbor

Elkészítése:
A megmosott gesztenyéket éles késsel vágja be, majd babérleveles, sós vízben 30 perc alatt főzze puhára.
Még melegen tisztítsa meg, a belső hártyát is lehúzva.
Tegye a gesztenyéket tűzálló tálba, locsolja rá a rumot, és gyorsan gyújtsa is meg.
Amikor elaludt a láng, tegye félre.
A vajon pirítsa világosbarnára a cukrot.
Tegye rá a rövidre vagdalt, szükség esetén előzetesen kiöblített savanyú káposztát, és lassú tűzön, fedő alatt párolja puhára.
Időnként keverje meg, és ízesítse őrölt borssal.
A kihűlt gesztenyét krumplinyomón nyomja keresztül, majd keverje össze a káposztával.
Adja hozzá a majoránnát és a vagdalt petrezselymet.
Jól dolgozza össze, végül töltse a kívülről sóval bedörzsölt liba hasüregébe.
A nyílást varrja, vagy tűzze össze, és tegye a szárnyast nagyméretű tepsibe.
Locsolja meg kevés olvasztott vajjal, öntsön alá 3 evőkanál száraz fehérbort, és alufóliával letakarva tegye 200 fokos sütőbe. 60 perc után vegye le a fóliát, és gyakran meglocsolgatva süsse pirosra.
Feldarabolva tálalja.
Mazsolás rizzsel körítse.

BAROMFIÉTELEK - PULYKA
ÁZSIAI PULYKAVAGDALT

(ASIAN TURKEY BURGERS)
Hozzávalók:
25 dkg darált pulykahús, 2 fej reszelt vöröshagyma, 1 tojás, 0,6 dl zsemlemorzsa, 3 evőkanál teriyaki-szósz, 1 kávéskanál erős paprikakrém, 2 mokkáskanál reszelt gyömbér, 4 db puffancs

A teriyaki-szószhoz:
2 dl szójaszósz, 2 dl szaké (rizsbor), 2 evőkanál cukor


A tetejére:
salátalevél

Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan keverje össze.
Formázzon belőle négy korongot.
Közepes hőmérsékletű grillsütő rácsán (amit legalább 10 centivel a fűtőszál alá helyez) süsse mindkét oldalán addig, míg kezd megbarnulni.
A megsült szeleteket tegye salátalevéllel a félbevágott édes zsemlébe.

HÚSÉTELEK – BÁRÁNY, BIRKA
BÁRÁNYPÖRKÖLT

Hozzávalók:
50 dkg báránycomb, 1 fej vöröshagyma, 2 dkg vaj, 2 dkg paradicsompüré, 5 dkg aszalt barack, só, bors, petrezselyem

Elkészítése:
A húst vágja kockákra, majd kevés sós vízben tegye fel főni.
Gyenge tűzőn, fedő alatt főzze félpuhára.
Szűrje le, majd a lecsepegtetett húskockákat az olvasztott vajon pirítsa meg.
Ha pirosra sültek, adjon alá kevés főzőlevet, a paradicsompürét, a finomra vágott hagymát és az aszalt gyümölcsöt.
Sózza, borsozza, és addig főzze fedő nélkül, míg kellően besűrűsödik.
Apróra vagdalt petrezselyemmel megszórva tálalja.

HÚSÉTELEK – BORJÚ, MARHA
ALMAMÁZAS MARHASZEGY

(APPLE GLAZED BRISKET)
Hozzávalók:
1,5 kg marhaszegy, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 db szegfűszeg, 15 dkg almadzsem, 3 ek mustár, 3 szál újhagyma, só, háromnegyed-háromnegyed tk őrölt bors és curry por

Elkészítése:
A megpucolt vöröshagymád negyedekbe, a fokhagymagerezdeket félbe vágja.
Fektesse az előzőleg sóval és borssal bedörzsölt húst tűzálló tálba.
Rendezze köré a darabolt hagymákat és a szegfűszeget.
Öntsön rá annyi vizet, hogy egy ujjnyi legyen körülötte.
Fedő alatt egy-másfél óra alatt párolja puhára.
Ekkor vegye ki és csepegtesse le a húst.
A léből dobja ki a szegfűszegeket.
A visszamaradt pecsenyelevet keverje ki a dzsemmel és a mustárral.
Az edénybe visszahelyezett húst ezzel a keverékkel locsolja meg, majd csúsztassa az edény (fedő nélkül) a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Mintegy 45 perc alatt süsse pirosra.
Közben a zöldjével együtt finomra vagdalt újhagymát keverje el a curry porral.
Az elkészült és felszeletelt húst újhagymás - currys párolt rizzsel tálalja.

HÚSÉTELEK – HALAK
ACAPULCO HALVAGDALT

(ACAPULCO FISHBURGER)
Hozzávalók:
45 dkg halfilé, 1 zöldpaprika, 3 közepes vöröshagyma, 4 dl zsemlemorzsa, 1 tk só, 1 tk őrölt bors, 3 ek margarin

Elkészítése:
A szálkamentes halfilét darálja le.
Dolgozza össze a zsemlemorzsával, a fűszerekkel és a finomra vagdalt hagymával, zöldpaprikával.
Formáljon belőle nyolc darab, zsemle méretű korongot.
Közepes hőmérsékleten mindkét oldalukon süsse barnára 10-15 perc alatt.

HÚSÉTELEK – SERTÉS
BORSOS SERTÉSCSÍKOK

(SHREDDED PORK WITH BLACK PEPPER)
Hozzávalók:
50 dkg hús, 1-1 ek zúzott fokhagyma és fekete-bab krém, 1-1 tk szezámolaj, reszelt újhagyma és gyömbér gyökér, 2,4 dl vagdalt vöröshagyma és zöld-, piros húsú paprika, fél tk cukor, csipet só és bors, fél-fél ek bor és kukoricakeményítő, 1 ek szójaszósz, 4 ek víz

Elkészítése:
Keverje össze a fokhagymát a bab krémmel.
A felcsíkozott húst forgassa meg 1 ek olajban, hogy a sütésnél ne ragadjanak egybe.
1,5 ek forró olajban, kevergetve süsse meg félig a húst, majd tolja a serpenyő egyik szélére.
A visszamaradt olajon párolja üvegesre a hagymát.
Öntse rá a vízben elkevert keményítőt, a szezám olajat.
Ízesítse a gyömbérrel, a cukorral és a fűszerekkel.
Tolja össze a hússal, és fedő alatt, lassú tűzön párolja készre.
Végül alaposan keverje össze, és az újhagymával megszórva tálalja.

HÚSÉTELEK - TENGER GYÜMÖLCSEI
APRÓ RÁK KALIFORNIAI MÓDRA

Hozzávalók:
25 dkg Shrimp (apró rák, konzerv vagy mirelit), 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 citrom leve, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek konyak

Elkészítése:
A rákokat a konzervdobozból kivéve jól lecsöpögtetjük, és kicsit hagyjuk szikkadni.
A levét összekeverjük a habosra felvert tojással, majd hozzáöntjük a citromlevet és a konyakot is.
Sóval, borssal, citromhéjjal, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos sima, tejföl sűrűségű tésztát kapjuk.
A rákokat először lisztben megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és a 180 fokos olajban gyorsan (4-5 perc) megsütjük.
Leszűrve hagyjuk kihűlni.
Salátával bélelt tálra rakjuk, és kevés konyakkal vagy ketchuppal ízesített tartármártásba mártogatva fogyasztjuk.
(Ha netán mélyhűtött, nyers apró rákhoz jutnánk, akkor amúgy fagyosan mártsuk lisztbe, majd a tésztába, és azonnal süssük meg, hogy ne legyen ideje felengedni, mert értékes leve a felengedés során kárba veszne.)
Egyszerűen és gyorsan készíthető ínyencfalat, bár igen drága.

HÚSÉTELEK – VADAK
GRILLEZETT SZARVASRAGU

(BARBECUED VENISON)
Hozzávalók:
45 dkg szarvascomb, 10 dkg paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg zöldbabkonzerv, 1 tk Tabasco-mártás, 2 tk mustár, 1 tk Worcestershire-mártás, 1 tk füstízű só, 5 db burgonya

Elkészítése:
A nagyobb kockákra vágott húst hirtelen süsse pirosra.
Forgassa össze a paradicsompürével és a zúzott fokhagymával.
Állandóan keverve pirítsa pár percet. Ízesítse a mustárral és a mártásokkal.
Adja hozzá a leszűrt zöldbabot és a meghámozott, felkockázott burgonyát.
Letakarva főzze puhára. Vegye le a fedőt, szórja meg a füstízű sóval, és tegye 10-15 percre az edényt grillsütőbe, amíg az étel teteje kissé megpirul.
Frissen sült sörkenyérrel kínálja.

VEGYES HÚSÉTELEK
BUNDÁS VIRSLI

(DOGS IN BLANKETS)
Hozzávalók:
8 db virsli, 2 dl liszt, 0,6 dl kukoricaliszt, fél-fél mk só és sütőpor, 1 tojás, 1,2 dl tejszín

A sütéshez:
fele-fele vaj és olaj keverék

A tálaláshoz:
mustár és ketchup

Elkészítése:
A tojást verje fel a tejszínnel, majd keverje el csomómentesre benne a kukoricalisztet, a sütőport és a sót.
Szúrja a bőrétől megfosztott virsliket hurkapálcára.
Forgassa meg azokat először a lisztben, majd a tojásos keverékben.
Süsse aranybarnára bő, forró zsiradékban.
Csepegtesse le, itassa le a felesleges zsiradékot, végül forrón kínálja.
Adjon hozzá mártogatáshoz mustárt, vagy ketchupot.

FŰSZEREK ÉS KEVERÉKEK
CAJUN FŰSZERKEVERÉK

Legtöbbje tartalmaz sót, chili paprikát, fokhagymaport, vöröshagymaport, őrölt fehér borsot és szárított zöld-fűszereket, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet.
Hozzávalók
0,6 dl só, 2 ek Cayenne bors, 2 ek paprika, 1,5 ek hagymapor, 1 ek frissen őrölt fekete bors, 1 ek frissen őrölt fehér bors, 1 ek fokhagyma por, 2 tk bazsalikom, 1 tk chilipor, negyed tk kakukkfű, negyed tk mustár por, 1/8 tk szegfűszeg

Elkészítése:
Minden hozzávalót keverjen össze egy kisebb bögrében.
(A fűszer keveréket szorosan záró üvegben, hűvös, száraz helyen tarthatja, közvetlen hősugárzástól távol, 4 hónapig.)
Ebből a mennyiségből 1,8 dl lesz.

RIZSES ÉTELEK
BOSTONI CSIRKE FŰSZERES RIZSE

(BOSTON CHICKEN SPICY RICE)
Hozzávalók:
0,6 dl teljes kiőrlésű rizskrém, 1,8 dl gyorsrizs, 1 ek finomra vagdalt piros húsú paprika, fél tk szárított zeller, 1 tk szárított petrezselyem, negyed tk mustárpor, 7 dl csirkeleves, 0,6 dl olívaolaj, só

Elkészítése:
Nagyobb tálban keverje össze az összes hozzávalót.
Gyakori keverés mellett forralja fel.
Takarja le, és vegye le a melegről.
Hagyja állni 15 percet.
Villával óvatosan forgassa át a rizst.
Szükség esetén sózza és borsozza meg.
Gőz fölött tartsa melegen tálalásig.
A maradékot letakarva hűtse.
Három-négy napon belül, lassan melegítve felhasználhatja.
Ne fagyassza le!

SAJTOS ÉTELEK
MÁSNAPOS MÁRTOGATÓ

(LAZY DAY DIP)
Hozzávalók:
20 dkg natúr krémsajt, 1 kk Erős Pista, 1 mokkáskanál ecet, 1 kk mustár, csipet majoránna, 1 dl tejszín

Elkészítése:
Keverje egyneművé a hozzávalókat.
Hagyja addig állni, míg sikerül kibontania a sült krumplis zacskót.
Utána már csupán tunkolnia, s nyelnie kell.
Közben pihenhet is.

SZENDVICSEK
ABC-SZENDVICS

(ABC SANDVICH)
Hozzávalók:
2,4 dl majonéz, 1 fej vöröshagyma, 2 ek brandy, fél mokkáskanál őrölt bors, 18 szelet szendvicskenyér, néhány salátalevél, 30 dkg rákhús konzerv, 2 paradicsom, 9 szelet bacon, 2 avokádó

Elkészítése:
Keverje ki a majonézt, a reszelt hagymát és a brandyt.
A kenyérszeleteket ezzel a keverékkel kenje meg.
Hat szeletre tegyen egy-egy salátalevelet, két kk lecsepegtetett rákot és egy paradicsomkarikát.
Helyezzen rá egy szelet kenyeret.
Erre egy fél bacon szelet kerüljön, majd avokádó szelet és újabb paradicsom.
Végül takarja le újabb szelet kenyérrel.
Fogvájóval tűzze össze a szendvicseket.
Azonnal kínálhatja, de ha gondolja, előmelegített grillsütőben kissé átmelegítheti a szendvicseket.

SZÓSZOK, MÁRTÁSOK, ÖNTETEK
A1 MÁRTÁS

(A1-SAUCE)
Hozzávalók:
1,2 dl sötét szirup, 2 vagdalt újhagyma, 3 ek durva só, 3 ek mustár, 1 ek paprika, negyed ek Cayenne bors, 1 fej zúzott fokhagyma vagy 1 ek fokhagymapor, 1 hámozott ajóka vagdalva vagy 1 tk ajóka krém. 6 tk friss taramind vagy 1 tk kivonat, 1 tk bors, fél tk gyömbérpor, fél tk őrölt fahéj, 1 tk őrölt szegfűszeg, fél tk kardamom mag, 3 csepp Tabasco, 1,7 dl Rajnai bor, 0,6 dl vörös bor, 0,5 l ecet, 1 tk ételízesítő, 1 tk postum (kávépótló) por

Elkészítése:
Tegye az utolsó hat alkotórész kivételével az összes többit turmixgépbe, amíg finom port kap.
Tegye alacsony hőfokon a tűzhelyre az ecet felével, és párolja egy órán keresztül.
Amikor a folyadék kezd elfőni, mindig az ecettel pótolja azt.
Keverje el a Tabascoval, a borokkal és az ételízesítővel, majd legalább 3 percig főzze, amíg feloldódik.
Vegye le a melegről.
Öntse cserép- vagy Tupperware edénybe.
Lezárva tartsa 1 hétig.
Szűrje át hatszor sajt-szűrő szöveten.
Palackozza, és szorosan zárja le.
Tartsa hűtőben. Hűtve egy évig eláll.

TÉSZTAÉTELEK
BORSOS SPAGETTI

(SPAGHETTI CACIO E PEPE)
Hozzávalók:
3 dkg parmezán, 3 dkg juhsajt, 3 dkg trappista, 3 dkg füstölt sajt, fél dl tej, 1 dl olívaolaj, só, őrölt bors, 45 dkg spagetti

Elkészítése:
Valamennyi sajtot reszeljen meg, és forgassa egybe.
Lobogó sós vízben a szokott módon főzze meg a tésztát.
Szűrje le, majd terítse ki egy lapos tepsibe, hogy elpárologjon a felesleges víz.
(Öblíteni nem szabad a tésztát!)
Amikor elpárolgott a főzővíz, ízlése szerint szórja meg frissen őrölt borssal.
Forgassa össze a tésztával, majd tegye tűzálló tálba.
Melegítse meg, majd forrón tálalja.
Külön adja hozzá a sajtkeveréket, hogy ki-ki,
ízlése szerint tegyen a tésztára a tányérjában.

TOJÁSÉTELEK
ÁLDOTT TOJÁS

(HUEVO BENDITO)
Hozzávalók:
6 tojás, 1 tasak gombakrémleves, 1,2 dl tej, 1 ek sherry, negyed mk őrölt fehérbors, só, 5 dkg ementáli sajt, 1 mk pirospaprika

Elkészítése:
A levesport keverje alaposan össze a sherryvel, a tejjel és a fűszerekkel.
A keveréket öntse egy kiolajozott tűzálló tál aljára.
Amikor besűrűsödik, húzza le a melegről, és fakanállal formázzon bele hat mélyedést.
Mindegyikbe üssön bele óvatosan egy-egy tojást.
Szórja meg reszelt sajttal, majd fedje be a tűzálló tálat.
Tolja be 170 fokos sütőbe.
Tíz perc után vegye le a fedőt, és addig süsse, míg aranybarnára sül a megolvadt sajt.
Csúsztassa tálra, és fokhagymával bedörzsölt, zsemleszínűre pirított zsemlével kínálja.

VEGYES RECEPTEK
ALAGÚT

(THE TUNNEL)
Hozzávalók:
8 db egyenes kifli, 1 tojás, 30 dkg párizsi, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, só, őrölt bors, 20 dkg szeletelt bacon, 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A kiflik végeit vágja le, majd fakanállal a belsejüket tolja ki keverőtálba.
Erre reszelje rá a párizsit, üsse hozzá a tojást, adja bele a zúzott fokhagymát, és fűszerezze ízlése szerint.
Alaposan dolgozza össze.
Tegye nyomózsákba a krémet, majd töltse meg vele a kifliket.
Tegye 20 percre mélyhűtőbe.
Amikor kellően megdermedt, éles késsel karikázza fel 2 centi vastagon a kifliket.
Mindegyiket tekerje körül felcsíkozott baconnal.
Fogpiszkálóval rögzítse a szalonnákat.
Az így elkészített falatokat fektesse sütőpapírral letakart lemezre.
A tetejükre tegyen kevés reszelt sajtot, végül 200 fokra előmelegített sütőben addig süsse, míg a tetejük megbarnul.

ÉDESSÉGEK, SÜTEMÉNYEK
ÁFONYÁS MUFFIN

Hozzávalók:
15 dkg áfonya, 5 dl + 1 ek liszt, 1 citrom, 1 tojás, 0,6 dl cukor, 2,4 dl tej, 1 tasak sütőpor, 0,6 dl olaj, negyed tk só, 1 tasak vaníliás cukor, fel mk őrölt szerecsendió

Elkészítése:
A muffin sütőformát olajozza ki.
Nagyobb tálba szitálja a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a szerecsendiót.
A gyümölcsöt forgassa össze kevés liszttel.
Reszelje le a citrom héját, a levét csavarja ki.
A reszelt héjat, a tojást, a tejet, az olajat és a citrom levét alaposan keverje ki, majd dolgozza simára a lisztes keverékkel.
Öntse bele a gyümölcsöt, végül adagolja a tésztát a sütőformák kétharmadáig.
A 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsse aranybarnára. Forrón hintse meg a vaníliás cukorral, majd kihűlve kínálja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
VILÁGKONYHA, KONYHAVILÁG - AMERIKAI GASZROANZIX
Szerző:

Eredeti angolból fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.