Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - MEDVEHAGYMÁS RECEPTEK - FŐZELÉKEK

2017.03.22

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA

MEDVEHAGYMA-CUKKINI FŐZELÉK
Hozzávalók:
40 dkg medvehagyma, 4 saláta cukkini, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 10 dkg bacon, 2 doboz (2x12,5 dkg) Philadelphia sajtkrém

Elkészítése:
A szalonnát apróra vágom és zsírjára sütöm. Piros, ropogós legyen! A szalonnát kiszedem és a közben felaprított hagymát a szalonna visszamaradt zsírján üvegesre párolom. A medvehagymát megmosom, feldarabolom és a felét a hagymához adom a lereszelt cukkinivel egyetemben. Kicsit megsózom és fedő alatt közepes lángon párolom, míg össze nem esik. Néha megkeverem. Közben a medvehagyma másik felét kevés olívaolajjal leturmixolom és a sajtkrémmel összekeverem.
A főzeléket ezzel sűrítem be.
A megpirult szalonnadarabokat is belekeverem.

MEDVEHAGYMA-FŐZELÉK 01.
Hozzávalók:
10 dkg medvehagyma, 2-3 ek natúr joghurt (tejszín avagy créme fraiche), 1 ek olívaolaj

Elkészítése:
A medvehagymát megmosom, majd az olajon pici vízzel megfonnyasztom, ha kész, sózom, ill. hozzákeverem a joghurtot.
Leturmixolom, ezáltal besűrűsödik és máris kész.
Nagyságrendileg 5 perc alatt!

MEDVEHAGYMA-FŐZELÉK 02.
Elkészítése:
A leveleket megmossuk, olyan hosszú ideig főzzük, mint a spenótot. A főzővizet leszűrjük, a leveleket kinyomkodjuk és finomra vágjuk. Világos rántást készítünk, húslével feleresztjük, borssal fűszerezzük, felfőzzük.
Tálalás előtt tejföllel ízesítjük.

MEDVEHAGYMA FŐZELÉK 03.
Hozzávalók:
30 dkg medvehagyma, 3 dkg vaj, 100 ml zöldségleves, 1-2 kiskanál tejföl, só, bors

Elkészítése:
A medvehagyma leveleit mossuk meg, és ugyanúgy, mint a spenótot főzzük puhára. A főzővizet szűrjük le róla, a leveleket nyomkodjuk ki és aprítsuk fel csíkokra. A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel és a liszt hozzáadásával, készítsünk belőle világos rántást. Dobjuk rá a medvehagyma-leveleket, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Fűszerezzük sóval, borssal és főzzük forralásig. Botturmix segítségével pürésítsük.
Tálaláskor keverhetünk bele egy kevés tejfölt.

Forrás:
ZÖLDSÉGLEXIKON - A MEDVEHAGYMA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.