Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MEDVEHAGYMÁS RECEPTEK HÚSOKRA 2.

2019.04.28

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA

HÁTSZÍN MEDVEHAGYMÁS PESTÓVAL FŰSZEREZVE, BURGONYÁS NUDLIVAL
Hozzávalók:
bors, burgonya 40 dkg (főtt), hátszín 4 szelet, liszt 15 dkg, medvehagyma, olaj (olíva), só, tojás 2 db

Elkészítése:
A hátszínt kisebb darabokra, érme alakúra vágjuk.
A medvehagymát, olívaolajjal, sóval, borssal összekeverünk, ezzel készen is van a páclé. Ebben megpácoljuk egy kicsit a húst, majd forró olajban kisütjük.
Megfőzzük a burgonyát, hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót. Összekeverjük, nudli formákat csinálunk, majd ezután kifőzzük.
A kifőzött nudlikat megforgatjuk darált vagy durvára vágott mogyoróban, serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk.
A mogyoró különleges ízt ad a burgonya nudliknak!

 

 

JOGHURTOS CSIRKEMELL TÚRÓS MEDVEHAGYMA HABBAL
Hozzávalók 2 személyre:
2 db csirkemellfilé, 1 doboz joghurt, fél doboz tejszín, 10 dkg túró, 2-3 db burgonya, só, bors, 10-15 szál medvehagyma, chilli, 1 tk cukor, vaj

Elkészítése:
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. A fél doboz joghurtot összekeverjük 3 szál aprított medvehagymával és ebben a pácban pihentetjük a húst. Addig megpucoljuk a burgonyát, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főni. Felverjük a tejszínt a cukorral, hozzáadjuk a túróhoz, majd a másik fél doboz joghurtot is, valamint 5 szál aprított medvehagymát. Borsozzuk, chillivel meghintjük, összekeverjük. A húst vajon lepirítjuk és pároljuk, hogy finom omlós legyen. A burgonya megfőtt (de nem szét) vajon megfuttatott (2-3 aprított) medvehagymán pirítjuk tovább még egy kicsit. Akár mint a petrezselymes krumplit. A vaj fantasztikusan kihozza a hagyma édeskés ízét. Nagy kedvenc volt tavalyi kerti sütögetések alkalmával ez a köret.

Tálalásnál felhasználhatunk még medvehagymát díszítéshez.
A habot nyomózsákkal formázhatjuk a hús és a köret mellé.

MEDVEHAGYMA GOMBÓC
Hozzávalók:
50 dkg kockázott száraz zsemle, vagy fehér kenyér, 4,5 dl tej, 1 fej finomra vágott vöröshagyma, 10 dkg vaj, 4 tojás, 10 dkg finomra vágott medvehagyma, 1 tk só, 1 gerezd zúzott fokhagyma, frissen őrölt bors

Elkészítése:
A tejet egy kis kocka vajjal, sóval, borssal és a fokhagymával felforrósítjuk, a hagymát a többi vajon üvegesre pároljuk, és a tejjel és a kockázott zsemlével összekeverjük, körülbelül 10 percig állni hagyjuk.
Tipp:
a bajorok ezt főtt füstölt sonkával és párolt savanyú káposztával szeretik.

MEDVEHAGYMA SALÁTA NYÚLGERINCCEL
Hozzávalók 5 személyre:
friss medvehagyma 2 csomó, alma 2 db, jégsaláta 2 fej, hónapos retek 2 csomó, búzacsíra 0,10 dkg, koktél paradicsom 0,30 dkg
A dresszinghez:
só, citromlé, porcukor, fehérbors, fokhagyma, olaj, ízlés szerint, natúr joghurt 4 dl, méz 1 evőkanál
Grillezett nyúlgerinc:
nyúlgerinc filé 1 kg, steak fűszerkeverék, só, mustár, méz, ízlés szerint, szójaszósz 1 dl

Elkészítése: A nyúlgerinc filéket előző nap fűszerezzük és érleljük, majd kívül ropogósra, belül szaftosra sütjük.
A salátához a megmosott összetevőket ízlésesen nagy darabokra vágjuk, tépjük, és salátakeverő tálba tesszük.
A dresszing hozzávalóit egy tálba öntjük és az egészet összeturmixoljuk, a salátára öntjük, lazán összekeverjük és tálalásig a hűtőbe tesszük.
Kevert salátát és medvehagymás bagettből készült pirítóst tálalunk hozzá.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK LEXIKONJA - MEDVEHAGYMÁS ÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.