Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - MEDVEHAGYMÁS RECEPTEK TÉSZTÁKRA 2.

2017.05.06

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA

Medvehagyma

LEPCSÁNKA, AVAGY TÓCSNI MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
fél kg krumpli, 1-2 ek liszt, 1 tojás, só, bors, 1-2 evőkanál finomra metélt medve-hagyma, esetleg egy gerezd reszelt fokhagyma is, olaj a sütéshez (Ha nincs medvehagymánk, finomra vágott petrezselyem zöldjével is készíthetjük. Ez esetben a fokhagyma szükséges).

Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, levétől hagyjuk jól lecsöpögni. Annyi lisztet adunk hozzá, amely a maradék levet felveszi. Belekeverjük a felvert tojást, sót, borsot (ízlés szerint), a medvehagymát (vagy zöldséglevelet). Jól összedolgozzuk és hagyjuk kicsit pihenni. Egy serpenyőben kb.: 1 dl olajat forrósítunk, evőkanállal beleszaggatjuk a masszát, kissé szétnyomkodjuk a kanállal és szép ropogós pirosra sütjük mindkét oldalát.
Kiszedjük, lecsepegtetjük, azon melegében egy szép, lapos tálban tálaljuk.
Kiváló sör-bor korcsolya! (Popeye)

MAKARÓNI MEDVEHAGYMÁS PESTÓVAL ÉS TÜKÖRTOJÁSSAL
Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 8-10 medvehagyma levél, 4 tojás, olívaolaj, só és frissen őrölt bors

Elkészítése:
Egy közepes méretű fazékban vizet forralunk a tésztának. A lobogva forró főzővizet megsózzuk, és megfőzzük benne a makarónit.
Vágjunk össze 8-10 darab medvehagyma-levelet, olívaolajjal, kevés sóval keverjük ki.
Ez alatt olyan tükörtojásokat sütünk, amelyeknek a sárgája lágy marad.
A megfőtt makarónit leszűrjük, beleforgatjuk a medvehagymás pesztóba, tányérra szedjük, és rátesszük a tükörtojásokat.
Azonnal elnegyedeljük őket, hogy a dús tojássárgája összefolyjon a medvehagyma-pestós tésztával.
2 nagy adag lesz belőle.

Forrás:
ZÖLDSÉGLEXIKON - A MEDVEHAGYMA
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.