Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - MEDVEHAGYMÁS RECEPTEK - ZÖLDSÉGES ÉTELEK 1.

2017.03.20

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA

ZÖLDSÉGES ÉTELEK

CSICSERIBORSÓ MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók 2 főre: 1 doboz főtt csicseriborsó, 1,5 bögre főtt rizs, 1 nagy csomó medvehagyma, olívaolaj, só, citromhéj (lehetőleg kezeletlen)

Elkészítése: A csicseriborsót lecsöpögtetjük, teljesen leszárítjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olívaolajat, folyamatosan kevergetve megpirítjuk rajta a csicseriborsót, félretesszük. A medvehagymából néhány levelet félreteszünk, a többit mérettől függően keresztben két vagy háromfelé vágjuk. A serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a medvehagymát kis adagonként, kevergetve rövid idő alatt megsütjük (fröcsköl!). Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Hozzákeverjük a csicseriborsót, rizst, megsózzuk, kevés citromhéjat reszelünk rá, és az egészet átforrósítjuk. Tálalás előtt a maradék medvehagymát apróra vágva rászórjuk.

MEDVEHAGYMÁS BURGONYA
Hozzávalók 4 személyre: burgonya 1 kg, olaj 2 dl, medvehagyma 1 cs, só

Elkészítése: A burgonyát megtisztítom, kockára vágom. Vizet engedek rá a felhasználásig. A fiatal medve hagymát alaposan megmosom, lecsepegtetem. (kizárólag a friss, fiatal medvehagyma ehető). Két centis csíkokra darabolom. A burgonyát annyi sós vízzel engedem föl, hogy ellepje, megfőzöm. Ha majdnem puha, leöntöm a vizet a burgonyáról. Olajat öntök alá, hozzáadom a medvehagymát, lepirítom. Vigyázva, hogy ne törjem össze a burgonyát, elkeverem, majd fedő alatt összepárolom.

 
Forrás:
ZÖLDSÉGLEXIKON - A MEDVEHAGYMA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.