Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - MEDVEHAGYMÁS RECEPTEK - SALÁTÁK 1.

2017.03.27

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA

SALÁTÁK
CITROMOS MEDVEHAGYMA SALÁTA

Hozzávalók:
40 dkg medvehagyma levél, 3 db citrom, 3 evőkanálnyi olaj, só

Elkészítése:
A leveleket alaposan megmossuk, s egy centi széles csíkokra vágjuk. A három citromot kifacsarjuk, s az olajjal együtt ráöntjük a fölszelt levelekre. Miután jól összekevertük, zárható edénybe tesszük, és 10 12 órán át érleljük, néha megkavarva.
Mindenféle sülthöz jó, de magában is fogyasztható.

EGYSZERŰ MEDVEHAGYMA SALÁTA
Elkészítése:
A leveleket lemossuk, leszárítjuk, majd extra szűz olívaolajat és sót teszünk rá.
Semmi egyébre nincs szükség hozzá, kiváló ízű!

HAGYMASALÁTA
Elkészítése:
1 nagyobb almát megreszelünk, közben hozzáadunk 1-2 ek citromlevet. 10 dkg medvehagyma levelet felvagdalunk, összekeverünk 10 dkg karikára vágott póréhagymával. Ráöntünk 2,5 dl joghurtot, melyet sóval, borssal ízesítünk.
Apróra vagdalt dióval meghintve tálaljuk.

 
Forrás:
ZÖLDSÉGLEXIKON - A MEDVEHAGYMA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.