Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK BROKKOLIRA 2.

2017.05.25

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA

BROKKOLI FŐZELÉK 05.
Hozzávalók:
4-5 brokkoli rózsa, 1 krumpli, kömény, cukor, tej vagy tejszín, citromlé, só

Elkészítése:
4-5 brokkoli rózsát 1 krumplival, köménnyel, csipetnyi sóval, cukorral ízesített vízben puhára párolunk. Tejjel (piciknek anyatejjel vagy tápszerrel) tejszínnel, pár csepp citromlével pépesítjük.

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK BROKKOLIRA
Hozzávalók:
Gyorsfagyasztott, vagy friss brokkoli 300 g, joghurt 50 g, só, ételízesítő, fokhagyma

Elkészítése:
Friss brokkoliból a legfinomabb, de gyorsfagyasztottból is jót készíthetünk. Ételízesítővel, sóval, fokhagymával puhára főzzük. Ha puha, felét kivesszük és félretesszük, az edényben maradt brokkolit pedig össze turmixoljuk. A joghurttal együtt visszaforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a félretett, puha és megfőtt brokkolit is.
Ha esetleg még sűríteni kellene, kevés zabkorpával ezt is megtehetjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK BROKKOLIRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.